Menu

Pravi muškarci njeguju svoje dlanove

Grubi muškarac kao izraz muškosti je već zastarjela slika.

Home » Ljepota » Njega » Pravi muškarci njeguju svoje dlanove - 07.2019

Grubi muškarac kao izraz muškosti je već zastarjela slika. Trajni utisak ostavljaju njegovani dlanovi.

To je prvi i jedini tjelesni kontakt između ljudi: dodir dlanovima. Neovisno da li na razgovoru za posao ili pažljivi dodir na prvom sastanku – dlanovi jednostavno moraju biti njegovani. Ako vam se dosadašnja njega dlanova svodila na povremeno skraćivanje noktiju, možete biti smireni: Ispravni manikir ne zahtijeva mnogo, ali čini veliku razliku.

Nježni početak

Ako imate malo više vremena, možete započeti sa kupkom za dlanove tokom koje ćete vaše dlanove držati oko 15 minuta u toploj vodi. Pritom možete očetkati nokte, kako biste odstranili neželjenu prljavštinu ispod noktiju. Ako nemate mnogo vremena, jednostavno nakon tuširanja skratite nokte. Potom uradite peeling za ruke: Pomiješajte dvije supene kašike krupne soli i malo maslinovog ulja te mješavinom namažite ruke. Potom saperite.

Turpijanje umjesto kraćenje

Općenito se nokti mogu oblikovati noktaricom ili makazicama za nokte, posebno ako su dugi. Ali i muškarcima se često dešava da im se nokti lome, zbog čega se više preporučuje turpijanje noktiju. Time se štite nokti, ali i sprečava njihovo listanje.

Turpijom za poliranje noktiju se potom može izravnati površina noktiju. Time će nokti dobiti sjaj, čime će optički djelovati njegovanije.

Zanoktice se mogu urediti drvenim štapićem za zanoktice. Po potrebi se iste mogu odsjeći specijalnim makazicama za zanoktice.

                             Na kraju ruke namažite kremom – ako to redovno radite, vaši dlanovi će biti nježni i savršeni za maženje.

Prema gore
OKViše informacija