Menu

Nabujak sa sirom i rabarbarom

Stiže nam travanj, a s njime i rabarbara!

Home » Ljepota » Nabujak sa sirom i rabarbarom - 02.2017

Rabarbara je voće koje se uglavnom koristi kao i druge vrste voća, a ima voćno-kiselkast okus i visok udio vitamina C

Rabarbara uspijeva od aprila do 24. juna. Ako je u proljeće prekrijete za to namijenjenim materijalom, sazrije i ranije.

Sastojci za 4 osobeTopfenauflauf mit Rhabarber

  • 100 g maslaca
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 pakovanje vanilinog šećera
  • 500 g sira
  • 80 g griza
  • 1 čajna kašika praška za pecivo
  • malo voćnog soka ili mlijeka
  • 1 kg kg rabarbare (ili drugo voće po želji), maslac i prezla za premaz kalupa za pečenje

Priprema

  1. 
kalup premazati maslacem i posuti prezlom. Rastopiti maslac i pustiti da se ohladi. Odvojiti žumance od bjelanca, 3 žumanca sa šećerom, vanilinim šećerom i sirom dodati u maslac i pomiješati. Zatim dodati griz i prašak za pecivo i pomiješati. Dodati sok ili mlijeko u mjeri da konzistentnost smjese ostane dovoljna da se može miješati. Od 3 bjelanca napraviti snijeg pa dodati u smjesu.
  2. izrezati rabarbare (ili drugo voće) na komadiće. Dodati jedan sloj tijesta u kalup za pečenje pa po površini rasporediti komadiće rabarbare ili drugog voća, pa preliti ostatak tijesta i poravnati.
  3. peći na 180 ° C sa uključenim donjim i gornjim grijačem sve dok tijesto ne poprimi zlatnosmeđu boju. Ako koristite smrznuto voće, vrijeme pečenja je 1 sat. Nabujak je dobro pečen kada se po sredini malo nadigne.

Savjet: kod pripreme drugog voća ili (smrznutog) bobičastog voća i kompota, količinu šećera je potrebno prilagoditi kiselosti samog voća.

Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK