Menu

Recept za pastu al limone

Nije teška pa je zato idealna za vruće dane

Home » Užitak » Recept za pastu al limone - 05.2017

Nemate vremena za pripremu tijesta? Možete se spasiti s kupovnom tjesteninom. Jedino pripazite jer mora biti duga, poput špageta.

Sastojci za 4 osobe

  • 100 g parmezana
  • kora 2 limuna
  • 120 ml limunova soka (3-4 limuna)
  • 1/4 svežnja peršuna (15 g)
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 1/2 češnja češnjaka
  • 1 supene kašike kristal šećera
  • 1 čajna kašika morske soli
  • 1 prstohvat crnog bibera

Za pripremu paste (alternativno možete pripremiti špagete):

  • 250 g krupice od tvrde pšenice ili pšeničnog brašna
  • 8 žumanjaka
  • 2 supene kašike mlijeka

Priprema:

  1. Dodajte brašno na radnu površinu pa napravite udubljenje po sredini hrpice i dodajte jaje i mlijeko. Počnite mijesiti tijesto najmanje 10 minuta kako bi se jaja i gluten sjedinili s brašnom, a tijesto postalo elastično. Oblikujte kuglu od tijesta, omotajte u foliju i pustite da odstoji u frižideru najmanje 1 sat. Potom ravnomjerno izvaljajte valjkom. Tijesto bi trebalo biti toliko tanko da se ispod njega vide prsti. Oštrim nožem prerežite tijesto na željenu širinu (između 1 i 3 cm), odvojite dobivene dijelove i pustite da se osuši. Provucite kroz stroj za tjesteninu.
  2. Naribajte parmezan i limunovu koru, ocijedite limunov sok. Sitno nasijecite peršun pa sve sastojke dodajte u zdjelicu i začinite šećerom, solju i biberom. Umak bi trebao imati slatko-kiseo okus, a ako bude prekiseo, dodajte šećera prema potrebi.
  3. Skuhajte lonac vode, posolite i skuhajte pastu al dente.
  4. Procijedite pastu i dodajte u umak dok je vruća. Pomiješajte i odmah poslužite.

Savjet: limunov sok pasti daje lagan, ljetni okus, a sol je čini lomljivom pa je zato radije nemojte staviti.

 

Podijeli
Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK