Menu

Keksi s kokosvoim puterom

Kokosa nikad dosta.

Home » Užitak » Keksi s kokosvoim puterom - 11.2017

Kokos volimo u svim kombinacijama, ali kolači su nam nekako najdraži.

Vrijeme pripreme: 1,5 sati

Sastojci za pripremu pleha (2 pleha):

  • 200 g brašna od spelte
  • 50 g mljevenih badema
  • 3/4 čajne kašike soli
  • 120 g kokosovog ulja
  • 100 ml javorovog sirupa
  • naribana kora jednog limuna
  • 2 supene kašike šećera u prahu za posipanje

Pripreme:

  1. Sve sastojke izuzev šećera u prahu umutiti štapnom mikserom, a dobivenu smjesu formirati u kuglice, zamotati u foliju, pritisnuti tako da se spljošte pa ostaviti jedan sat u frižideru.
  2. Pećnicu zagrijati na 180 °C.
  3. Tijesto razvući na 0,5 cm debljine. Formirati kekse pomoću kalupa i poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Od ostataka tijesta iznova oblikovati kuglice, razvući i formirati kekse. Ako tijesto u postupku previše omekša, potrebno ga je još jednom umotati u foliju i ostaviti u frižider i zatim ga izraditi.
  5. Kekse peći 9 – 10 minuta sve dok na rubovima ne poprime blagu smećkastu boju. Kad su gotovi, ostaviti da se hlade pa posuti šećerom u prahu.
Prema gore
OKViše informacija