Active Beauty
Tjestenina s pupoljcima maslačka

Ovo nije još jedan običan recept s tjesteninom.

Tjestenina s pupoljcima maslačka

Špageti sa pupoljcima maslačka neodoljivo podsjeća na proljeće.

Sastojci za 4 osobe:
Spaghetti-Nudeln mit Löwenzahnknospen

  • 400 – 500 g špageta
  • malo maslinovog ulja
  • 100 pupoljaka maslačka
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • biber
  • parmezan po želji

Priprema:

  1. skuhati špagete al dente, zatim ih ocijediti i ostaviti u cjediljci sa strane.
  2. u još vrući lonac u kojem su se kuhale špagete, ugrijati malo maslinovog ulja pa oko 5 minuta peči pupoljke, zatim preliti vrhnjem za kuhanje i pomiješati. Po želji začiniti biberom i solju.
  3. Dodati špagete, promiješati i poslužite sa parmezanom.

Savjet:mladi listovi maslačka imaju okus koji je prikladan za pravljenje salata, pupoljak se može peći ili začiniti sirćetom. Neopran cvijet možete i zamrznuti.