Menu

Stoliću postavi se

Sve je u pastelim bojama.

Home » Nadahnuće » Stoliću postavi se - 11.2017

Mjesec decembar je festival praznične radosti. U to vrijeme se posebna pažnja posvećuje stolnoj dekoraciji i ukrašavanju. Ove zime je to u najljepšim od svih trendova godine kada je o bojama riječ – u svim nijansama pastelne.

Dr. Elena Sophie Amashaufer zadužena za online prodaju Brokat und Kaviar* savjetuje šta čini postavljen sto dekorativnim.

Šta praznični sto čini savršeno postavljenim?
Ako mene pitate, postavljeni sto bi trebao već prema odabiru samih boja imati praznični ugođaj te bi trebalo biti prekriven plemenitim materijalima i sadržavati lijep dekor kod kojeg su atraktivni i pojedinačni predmeti sami za sebi i u kombinaciji jedni s drugima te u skladu sa stolnjakom i posuđem.

 

Šta nikako ne smijemo zaboraviti?
Svijeće u lijepim svijećnjacima i cvijeće pri čemu mislim na listove, grančice ili vijence – oni bi se svakako trebali nalaziti na lijepo postavljenom stolu.

 

Šta su najveće greške pri dekorisanju stola?
Po mom mišljenju, potpuno treba izbjegavati prekrcane stolove dekorativnim predmetima koji optički dominiraju nad jelima koja su napravljena i uređena s ljubavlju i koji ne ostavljaju prostora za uživanje u hrani na miru.

 

Koji su trendovi aktuelni kada je riječ o dekoraciji stolova?
Ove godine u trendu su decentne boje, malo uzoraka te metalik i pastelni tonovi. To važi i za Božić. Naročito je dobro kombinovati čisto bijelo posuđe s elementima zlatne, bakrene i srebrne kao i s cvjetnim uzorcima i pastelnim tonovima. Pritom korišteni materijali poput lana za salvete ili trake za stolove imaju važnu ulogu.

Ugodna kombinacija: Ledeno plavu, nježnu žutozelenu i puder-roza je najbolje kombinovati sa sivkasto bijelim ili čisto bijelim tonovima.

Sve je u pastelim bojama

Cvjetno. Zatvarač za vino GREENGATE.
Blještavo. Podmetač u obliku zvjezdice dm.
Čaše. „Ball Purple“ HOUSE DOCTOR.
Ljupko. U stilu vjetra NORDAL
Okruglo. Porculanski „Artesano Nature“ VILLEROY & BOCH. 3
Nježno. Čajnik „Tric Soft Rose“ ARZBERG.
Svježe. Tanjir za posluživanje „O“ KAHLA.
Rducirano. Svjećnjaci H&M HOME. 10
Plemenito. Zdjelica GREENGATE.
Tradicionalno. Vrč „Living Nostalgia“ KITCHEN CRAFT
Minimalistički. Serija posuđa „Livø“ RITZENHOFF.
Zakrivljeno. Pribor „Retro“ u bojama Lagoon ARZBERG.

Instagram nadahnuće

Prema gore
OKViše informacija