Menu

Sunce iz tube: Ispravno samotamnjenje

Uz proizvode za samotamnjenje i koža će za tren oka doći u ljetno raspoloženje.

Home » Ljepota » Njega » Sunce iz tube: Ispravno samotamnjenje - 07.2019

Ako svoje tijelo želite pripremiti za ljeto pomoću proizvoda za samotamnjenje, potreban vam je odgovarajući know-how.

Kratke hlače, haljinice i kupaći kostim – visoke temperature najbolji su pokazatelj golje istine. Ako svoje tijelo želite pripremiti za ljeto pomoću proizvoda za samotamnjenje, potreban vam je odgovarajući know-how. Uz malo vježbe, postići ćete taman ten bez neravnomjernosti, bez prekomjernog izlaganja suncu.

Odgovarajuća priprema

Kako biste postigli lijep taman ten, potrebno je da pomoću pilinga oslobodite kožu od izumrlih ćelija kože. Posebno suhim dijelovima poput laktova i koljena potrebni su temeljiti pilinzi, s obzirom da je rožnata koža ovdje posebno debela te boja lakše upija. Stoga na ova mjesta nanesite manje proizvoda za samotamnjenje u odnosu na ostatak kože. Nakon pilinga odstranite neželjene dlačice i namažite tijelo hidratizirajućim proizvodima za njegu tijela.

Jednostavno nanošenje

Ko želi potamniti kožu lica, posegnut će za posebnim proizvodima. Pomoću pljosnate četkice ravnomjerno nanesite proizvod za samotamnjenje – isto odlično funkcioniše i kod maski za lice. Na taj način ćete izbjeći narandžaste dlanove. Izbjegavajte tjeme i obrve, s obzirom da se ovdje boja posebno lako zadržava i može ostaviti neželjene fleke. Kod ostatka tijela prvo namažite dijelove koji će i prirodno prvi potamniti, poput vanjskog dijela ruku, nanosite postepeno i u kružnim pokretima. Veoma važno: Temeljito oprati ruke! Posebno ujednačen rezultat postići ćete rukavicom za samotamnjenje.

Za leđa potražite pomoć od druge osobe ili posegnite za proizvodima u spreju kojim ćete doći i do teže dostupnih mjesta. Za isto proizvod udaljite od tijela kako ne bi ostavljao smeđe tragove po tijelu.

Kako ne biste potamnili odjeću ili namještaj, sačekajte dovoljno dugo da proizvod upije prije nego se obučete ili sjednete. Najčešće je dovoljno 15 minuta, ali i tada radi sigurnosti obucite nešto tamnije i šire.

                    Za prirodne rezultate prvo upotrijebite svijetlije nijanse. Postepeno, efekt se može pojačavati – poput pravog sunčanja.

Prema gore
OKViše informacija