Menu

Trendovi za kosu za period jesen/zima

Svijet kose

Home » Ljepota » Trendovi za kosu za period jesen/zima - 10.2016

Dosta smo istraživali, razgovarali sa pratiocima trendova i vodili interne debate. Onda je došao trenutak. Kreativni tim dm-a se usaglasio u vezi sa tri svjetska trenda za sezonu jesen/zima. A to su: Boemski duh, Textured Glow i Pure Serenity. Šta se krije iza ovih naslova pročitajte u nastavku. A  ono što je posebno važno jeste raznolikost koja je prisutna u sva tri trenda. Iz tog razloga svaki od njih sadrži moguće frizure za kratku kosu, kosu dužine do ramena i dugu kosu.

Boemski duh

U ovom trendu je riječ o kovrdžama i valovima. Kosa uvijek mora biti u pokretu. Radi se o tome da se prirodno valovito stanje kose optimizuje savršenom frizurom. Izgled koji je pogodan za sve starosne grupe, a posebno dolazi do izražaja u smeđim, crvenim i zlatno-sjajnim nijansama kao što su čokolada, bakar i bronza. Za isticanje prirodnog izgleda se mnogo radi sa tehnikama boja. Kao što je primjer sa multidimenzionalnim bojama, to su najmanje tri međusobno usklađena tona boje koji prerastaju jedan u drugi i imaju za cilj da stvore šatiranje.

I kod šminke se u prvi plan stavlja prirodan izgled. U središtu su usne, koje se naglašavaju u različitim nijansama crvene, od svijetle do potpuno tamne.

Stilski savjet. I kod šminke se u prvi plan stavlja prirodan izgled. U središtu su usne, koje se naglašavaju u različitim nijansama crvene, od svijetle do potpuno tamne.

Važno je znati što nam pristaje.

Stilski savjet. Važno je znati šta nam pristaje.

Preproučujemo:


So Glossy. Balea Professional, regenerator za plavu farbanu kosu pruža hidrataciju i poboljšava dubinu boje. Daje kosi novi sjaj.
Detalj u boji – more is more. Balea Professional regenerator za izrazito plavu i platinastu boju kose održava balans i pojačava njen efekt.
Korak po korak. Balea Professional sprej za posvjetljivanje kose, redovnom upotrebom dodatno postepeno posvjetljuje kosu i osvježava boju.

 Textured Glow

Ovaj trend stavlja naglasak na frizure sa šiškama, bez obzira u kojem obliku. Uz to pristaju izrazito stepenovane i teksturirane frizure. Usljed izrazitog stepenovanja stvara se osjećaj kretanja kose. Posebne tehnike šišanja pomažu u kreiranju frizura koje su pune volumena ili potpuno ravne. Kao što sam naziv kaže, sjaj igra veliku ulogu kod ovog izgleda. Istinska igra sjaja i boja se postiže posebnim tehnikama boja kao što je balejaž ili multidimenzionalne boje. Također se primjenjuje i tehnika oblikovanje lica (Face Shaping): Tehnika bojenja kose na području oko lica kako bi se naglasile konture.

»Šiške su izuzetno snažan trend. Bez obzira da li su kratke, dugačke, ispravljene ili višeslojne.« - Helmut Maier

Trend. »Šiške su izuzetno snažan trend. Bez obzira da li su kratke, dugačke, ispravljene ili višeslojne.« – Helmut Maier

Ili će usne će biti istaknute u prvi plan, na primjer pomoću izrazito tamnog ruža za usne, ili ćete akcenat staviti na isticanje očiju. Grafički tuš za oči ili tamno sjenilo su u tom slučaju pravi izbor.(

Stilski savjet. Ili će usne će biti istaknute u prvi plan, na primjer pomoću izrazito tamnog ruža za usne, ili ćete akcenat staviti na isticanje očiju. Grafički tuš za oči ili tamna sjena su u tom slučaju pravi izbor.

Preporučujemo:

Malo čudo. Šampon Precious Argan Hydro je obogaćen marokanskim arganovim uljem i daje više sjaja i mekoće.
Svjetlosni bljesak. Regenerator Precious Argan Hydro sa arganovim uljem smiruje, izravnava i njeguje kosu, a pri tome je ne opterećuje
Izvor ulja. Ulje za kosu Kozmetika Afrodita na bazi argana daje kosi veći sjaj, poboljšava blještavilo boja i intenzivno je njeguje.

Pure Serenity

Ovo je trend koji se bavi “undercut” frizurama u najrazličitijim dužinama. U principu, “undercut” nije ništa drugo nego frizura kod koje duža kosa pada preko kraće. Koliko će biti duga ova dva dijela, varirat će u velikoj mjeri. Kod ovog izgleda “undercut” se ne koristi da bi privukao pažnju već za postizanje određenih efekata. Na primjer, da kosa lakše pada. Nijanse između plave i smeđe se razigrano koriste. Ovako to izgleda kod muškaraca: Kretanje je ovdje jedan od najvažnijih pojmova. “Undercut” i dalje dominira u muškim frizurama, ali sve više ženskih frizura kombinuju ovaj trend.

»Želimo srušiti mit da “undercut” frizura uvijek mora biti izbrijana odozdo prema gore. Može i drugačije.« - Helmut Maier

Undercut.  »Želimo srušiti mit da “undercut” frizura uvijek mora biti izbrijana odozdo prema gore. Može i drugačije.« – Helmut Maier

Optimalne boje kod ovog stila su roza i pastelni tonovi sa blještavim sjajem na kapcima i usnama.

Stilski savjet. Optimalne boje kod ovog stila su roza i pastelni tonovi sa blještavim sjajem na kapcima i usnama.

Preporučujemo:


Izvor hidratacije. Oživljava suhu kosu i daje joj važnu hidrataciju. Garnier, Ultra Doux, šampon za kosu s aloe verom osigurava mekoću i olakšava češljanje.
Spas u tubi. Keune Leave in Hair Repair, maska za kosu oživljava oštećenu kosu i pomaže joj pri oporavku.
Krajnji rezultat. Sa Nivea Diamond Gloss Care lakom za kosu vaša frizura će dobiti čvrstoću i sjaj.
Efekt pudera. Schwarzkopf, taft Instant Volume puder za volumen sa matirajućim efektom omogućava bolje vladanje kosom i olakšava naknadno stilizovanje.

 

Prema gore
OKViše informacija