Menu

Trend u svijetu noktiju: Tačkice i linije sasvim jednostavno

Svaki nokat umjetničko djelo.

Home » Ljepota » Trend u svijetu noktiju: Tačkice i linije sasvim jednostavno - 03.2019

Uz nekoliko tačkica i linija, svaki nokat će postati malo umjetničko djelo.

Look 1: Tačkice

Eine Hand die in einen rosa Farbtopf liegt.Decentni izgled koji ipak naglašava nokte.

Ovako to ide:

Prvo nanesite podlogu. Ukoliko su nokti mekši, preporučuje se učvršćivač za nokte. Potom nanesite dva sloja roza laka, kao na primjer Astor Perfect Stay Gel Shine (br. 005 Light Pink Manicure) lak za nokte. Kada se sve dobro osuši, slijede tačkice. To možete postići običnim lakom sa šljokicama ili s.he stylezone Nail Art Liner olovkom. Preko toga nanesite top coat nadlak, kako bi look bio dugotrajniji.

 

 

Look 2: Linije

Eine Hand die in einen grauen Farbtopf liegt.

French manikir sada se shvata potpuno drugačije i to u jednoj boji. Look je za svakodnevnicu, ali ipak može postići wow efekt.

Ovako to ide:

I ovdje je prvobitno potrebno nanijeti podlogu, potom sloj Manhattan Last & Shine (br. 915 give it some welly) laka za nokte i onda sloj trend IT UP Ultra Matte Top Coat nadlaka. Vrhovi noktiju se sada neće oblikovati svjetlijom nijansom, kako je to uobičajeno, već samo sjajnim top coatom.

 

 

Lakirajte nokte kao stručnjak

#1 – Base-Coat:

Kako nokat ne bi počeo mijenjati boju, potrebno je nanijeti sloj podlaka koji odgovara potrebama nokta – na primjer učvršćivač za nokte, lak za posvjetljivanje ili popunjavanje neravnina.

#2 – Nanijeti tanki sloj:

Deblji slojevi boje se sporije suše; stoga nanesite tanje slojeve koji također jednako dobro prekrivaju površinu, a brže se suše. Između slojeva napravite pauzu od 2 minute kako bi se slojevi osušili.

#3 – Ne sve odjednom:

Jedan potez četkicom obično nije dovoljan da ravnomjerno prekrije cijeli nokat. Više poteza sa manje boje je optimalno.

#4 – Izbjegavati mjehuriće:

Nakon lakiranja pričekajte sat vremena prije tuširanja. Para može dovesti do stvaranja mjehurića u laku.

#5 – Timing:

Ukoliko lakirate nokte neposredno prije spavanja, otisci su nešto što se ne može izbjeći. Stoga s tim započnite ranije. Ali, ako ipak morate, onda nakon lakiranja stavite dlanove pod hladnu vodu. Oprez: Nemojte da voda direktno teče na nokte, jer bi se lak mogao razmazati.

#6 – Završnica:

Top coat je posebno važan, jer će lak biti dugotrajniji i učiniti da nokti budu sjajniji ili mat – sve u zavisnosti od želje.

#7 – Finale:

I na kraju, njega: Iako je nokat pod lakom, i dalje upija hranjive materije. Stoga na kraju nanesite ulje za njegu noktiju. A kod suhih dlanova obavezno koristite kremu za ruke.

Prema gore
OKViše informacija