Menu

Ukrasi za sto: Praznična dekoracija stola

Vrijeme je za prazničnu, porodičnu večeru.

Home » Porodica » Ukrasi za sto: Praznična dekoracija stola - 12.2019

Vrijeme je za opuštajući decembar, kada se porodica i prijatelji posebno za novogodišnje praznike okupe oko stola kako bi se družili, smijali se skupa i, naravno, jeli. Stoga je, pored menija, potrebno uložiti vrijeme i u planiranje dekoracije za sto. A ako u posljednjoj minuti nastanu problemi? Tu su savjeti za brzu pomoć.

Započnimo s dekoracijom:

Dobri porodični porculan kao i bezvremene čaše i tekstil, koji svemu daju posebnu notu elegancije, uvijek su dobrodošli. A sve to može se kombinovati prema vlastitom ukusu. Oni koji prate trendove ove godine će sa suđem u pastelnim nijansama kombinovati zvjezdice od slame. Minimalisti će klasični porculan ukrasiti grančicama jele ili bora kao i individualnim stonim karticama. Iste se mogu izrezati u obliku zvijezda i na njih napisati imena, potom ih zalijepiti na čačkalice i zabosti u pluto obojeno srebrenim sprejom.

A još glamura i sjaja pružit će zlatni dodaci koji se odlično mogu kombinovati sa tamnim salvetama ili stonim ukrasima. Ono što je važno jeste da se sto ne pretrpa stvarima, kako bi ostalo prostora za praznično pečenje.

 

A ako nešto krene po zlu?

Ovi trikovi pomažu kod malih nezgoda.

Fleka na stolnjaku: Vosak od svijeće može se odstraniti peglom (uz napomenu da se isti prvo treba dobro osušiti, kako situaciju ne bismo pogoršali) – ili uz kuhinjski papir SAUGSTARK & SICHER.

Ostaci kamenca na čašama: Natopite čaše nekoliko minuta u mlaku vodu s nekoliko kapi sirćetne esencije ili više čajnih kašika limunske kiseline. Potom dobro izribajte. Kao alternativa može poslužiti pasta za zube kojom se čaše mogu izribati. Potom dobro saperite.

Fleke na tepihu: Na fleke nastale od crnog vina odmah pospite soli, potom jednostavno usisajte. Masne fleke pospite sodom bikarbonom, malo pokvasite vodom i lagano izribajte. Potom usisajte ili isperite.

Mirisi: Kolač je zagorio, a gosti su pred vratima? Osvježivači tekstila od DENKMIT-a i miris za prostor Frischezauber PROFISSIMO osigurat će da gosti ne osjete haos koji vlada u kuhinji. Ipak, nemojte zaboraviti zračiti!

Prema gore
OKViše informacija