Menu

Ispravno korištenje proizvoda za samotamnjenje

Do preplanulog tena iz bočice u šest koraka

Home » Ljepota » Ispravno korištenje proizvoda za samotamnjenje - 04.2017

Kada govorimo o samotamnjenju, onda nije dovoljno samo nanijeti kremu. Pokazat ćemo vam na šta treba da pripazite da bi vaša koža bila lijepo ujednačena i da ne bi izgledala kao da je prekrivena mrljama.

1. Priprema

Što je vaša koža glađa, to će rezultat biti ujednačeniji. Zato je prije svakog nanošenja proizvoda za samotamnjenje, bilo na lice ili tijelo, potrebno nanijeti nježni i njegujući piling. Tako ćete se riješiti nečiste kože i odumrlih stanica. Nemojte zaboraviti područje lakata, koljena i peta.

2. Dobra hidratacija

Dobro hidratizovana koža bolje upija boju od suhe kože. Dakle, prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje, nanesite na tijelo hidratantni losion.

junge Frauen sonnen sich am Autodach3. Pogoditi pravi ton

Proizvodi za samotamnjenje najčešće su dostupni u laganim i intenzivnim tonovima. Proizvodi za svijetli tip kože sadrže nižu koncentraciju aktivne tvari za samotamnjenje u odnosu na proizvode namijenjene tamnijoj puti. Ako se premišljate oko toga koji ton da odaberete, predlažemo da se odlučite za svjetliju varijantu i da malo bolje utrljavate proizvod. Stvar je ličnog ukusa, hoćete li koristiti gel, losion, kremu, pjenu, maramice za samotamnjenje ili sprej. Za teško dostupna mjesta, kao što su leđa, jako su praktični sprejevi.

4. Početi na pravom mjestu

Za postizanje besprijekorne boje, potrebno je da se tekstura nanese na kožu što je moguće ujednačenije, a za to je potrebno neko vrijeme. Pri nanošenju proizvoda za samotamnjenje počinje se od nogu, i to se sredstvo nanosi kružnim pokretima. Ako se proizvod nanosi u ravnim potezima, brže nastaju vidljive crte. Pripazite na to da dobro sjenčate kremu uz rub kose, obrva, lica te na dekolteu jer će se u protivnome vidjeti razlike uz same rubove.

5. Napraviti korekcije

Ako ipak napravite pogrešku, najbolje rješenje je kupka uslijed koje gornji sloj kože upija vodu pa će piling kojim se uklanjaju nepravilnosti, biti učinkovitiji. Narandžastu boju s jagodica prstiju možete dobro očistiti limunom.

6. Produženo djelovanje tamne boje

Njega je ekstremno važna i u slučaju umjetne boje preplanule kože. Hidratantne kreme odgađaju proces odumiranja stanica gornjeg sloja kože pa ona tako postaje duže preplanula.

Prema gore
OKViše informacija