Menu

Veganski burgeri su u trendu i zdravi

Veganski burgeri su u trendu jer su dobrog okusa, a uz to su i zdraviji od mesne varijante

Home » Užitak » Veganski burgeri su u trendu i zdravi - 07.2019

Veganski burgeri su u trendu, odličnog su okusa – i za razliku od mesnih burgera, nisu nezdravi.

Burgeri su popularniji nego što su to ikad bili. To je zbog toga jer postoji bezbroj varijanti, koje su uvijek u trendu. Trenutno je popularna veganska fast food hrana, zbog čega se veganski buregeri mogu pronaći na svakom koraku.

Prema istraživanjima trendova, aktuelno su popularni burgeri čija su baza proteini graška. Najpopularnija verzija navedenog je takozvani „Beyond“ burger, za čiju slavu su zaduženi između ostalog Bill Gates i Leonardo di Caprio. Kod veganskih burgera naziva „Pulled-Pork“ umjesto mesa koristi se jackfruit.

U biti, burgeri se jednostavno daju napraviti kod kuće.

Za isto je potrebno pecivo, dovoljno sosa i vekna kao punjenje. Ona može biti klasično od mesa ili kao bazu koristiti povrće.

Kod goveđeg mesa je važno da je odnos masti odgovarajući – preporučuje se udio masti od 20 do 25 posto, kako bi pljeska bila sočna. Potom se meso po želji začini – puristički uz so i biber ili koristeći se osušenim začinima.

Ako vam problem predstavlja oblikovanje pljeske, mogu se koristiti prstenovi za salvete (ili presa za pljeske). Pljeske se mogu baciti na roštilj ili pržiti u tavi.

Ove godine su posebno popularne pljeske koje se ne prave od mesa; one odgovaraju trendu „Healthy Hedonism“ koji se vodi parolom da hrana ne treba biti samo zdrava, već i pričinjavati zabavu i biti ukusna. Ovdje je i velika prednost da samostalno možete izabrati povrće koje ćete koristiti kao bazu za pljesku i eksperimentisati do mile volje.

Prema gore
OKViše informacija