Active Beauty
Ljepota tanke kose i zašto zbog iste ne trebamo očajavati

Voluminozna, gusta kosa ženi daje posebnu snagu.

Ljepota tanke kose i zašto zbog iste ne trebamo očajavati

Jasno, tanka kosa u konkurenciji s gustom često gubi. Ali to ne mora biti tako! Jer postoje stvari na kojima se može raditi. A zahvaljujući odgovarajućoj frizuri, njezi i stajlingu, i tanka kosa može postati voluminozni centar svih pogleda.

 

Ovi savjeti i frizure učinit će i tanku kosu punom volumena:

  1. I – rez.

Osnova za voluminoznu kosu postavlja se već prilikom šišanja. Posebno kratke frizure kod kojih se krate tanki vrhovi, optički djeluju voluminoznije. Hrabrije među vama isprobat će kratke frizure poput takozvanog pixie look-a ili možda kratkog paža. Posebni način šišanja pružit će potrebnu dozu volumena. A ako ipak ne želite odustati od duge kose, pogodna varijanta je dugi paž ili takozvani french cut (stepenasti rez, duge šiške). Ako vam kosa seže do ispod ramena, preporučuje se stepenasta frizura. Ali oprez: Kako biste izbjegli tanke stepene, isti ne trebaju biti previše dugi, dakle razlika među njima ne treba biti velika! A kada su u pitanju šiške, kompaktne šiškice ili duboki razdjeljak na stranu optički daju volumen.

  1. Spremna.

Prije feniranja na kosu nanesite odgovarajuću njegu za voluminozni izgled. Obratite pažnju na karakteristike proizvoda, a izbjegavajte one koji će kosu dodatno opteretiti. Posebne serije proizvoda za više volumena oslobađaju kosu od ostataka drugih preparata i istovremeno je hidratiziraju. Kod proizvoda za stiliziranje, preporučuju se oni koji će kosi dati lakoću. Dakle, izbjegavajte gel i vosak te radije koristite malo pjene ili spreja – iste nanesite na kosu koja je posušena peškirom.

  1. Sušenje.

Dobra, stara okrugla četka savršeni je alat kada je u pitanju volumen kose. Za više postojanosti, kosu prebacite preko glave i u tom položaju sušite kosu fenom. Kako bi volumen duže trajao, vratite kosu natrag i fenirajte okruglom četkom jako i u suprotnom pravcu od pravca rasta kose. Nakon što osušite kosu, vrijeme je za stiliziranje. Lokne su pravi booster volumena. Neovisno da li figarom ili peglom – neka lokne ne budu male. Nakon što se iste ohlade, prstima doradite i prođite kroz kosu.

  1. Postojano.

Kako bi volumen bio dugotrajniji, kosu fiksirajte sprejom ili puderom za kosu. Ovdje važi pravilo: Manje je više. Dakle, podignite pojedine pramenove i direktno i decentno nanesite proizvod. Ako kosu želite podići, više volumena će pružiti „nevidljivi pomoćnici“ poput spužvice za kosu ili podignite kosu tako što zavežete dva repa, jedan iznad drugog, tako da gornji prekriva donji. Na taj način ćete pored volumena učiniti i da vaša kosa izgleda duže.