Active Beauty
Make-up za oči

Trendovi iz svijeta maskara.

Make-up za oči

Trepavice – sasvim prirodne ili gotovo potpuno umjetne, klasične crne ili višebojne? Donosimo sve trendove i vijesti iz svijeta maskara

Sve se pomalo promijenilo. Tako u novoj sezoni na trepavice možete da nanosite višebojnu maskaru. Ili jednostavno nemojte da nanosite nikakvu, nego dopustite da u prvi plan dođe vaša prirodnost. Možda više i ne morate da se toliko trudite kod nanošenja maskare da biste izbjegli efekat neurednih trepavica, nego se potrudite oko toga da taj efekat i postignete. Za razliku od prirodnog, drugi stilovi propagiraju naglašenu neprirodnost koja se odražava u obliku umjetnih trepavica. Zaključak: baš sve je dopušteno.

Gole trepavice

Pune, guste trepavice nisu uvijek alfa i omega stila. U to nas uvjerava novi trend: moderne su prirodne trepavice bez trunke maskare. Potpuno prirodne. OK, ne možemo baš potpuno bez maskare jer treba da računamo na prozirni gel ili četkicu za trepavice kako bi ih doveli u red. I to je to. Trepavice lijepo izgledaju kada ostavljaju utisak kao da ste ovog trenutka izronili iz vode. Mokre i blago slijepljene. Učinite ovaj stil još čarobnijim nanošenjem dodatne porcije gela za trepavice.

schoenheit-2-5-ab_2016-10Preporučujemo:

Prirodno. Transparentni gel za trepavice i obrve alverde formirati će ih i njegovati.

Očaravajući pogled. Za nježan i prirodan pogled, transparentni gel za obrve i trepavice essence.

Oči kao kod lutke

Stil lutkinih očiju nalaže nam da na oči nanosimo make-up da bismo postigli efekat trepavica kakve imaju lutke za igru. To znači da trebamo dočarati utisak natprirodno velikih očiju koje djeluju kao da će se svakog trenutka zakotrljati. U ovom slučaju, moramo vizuelno produžiti trepavice i na njih nanijeti deblji sloj maskare. Prije svega moramo da se usredotočimo na donje trepavice. Bilo bi poželjno da se postigne efekat neurednih trepavica koji inače i nije toliko omiljen. Pri kreiranju ovakvog looka posebnom četkicom nanosimo maskaru u više slojeva i na donji i na gornji red trepavica. Poslije nanošenja svakog sloja (ne bi trebalo da se nanosi više od tri sloja), potrebno je pričekati jednu do dvije minute da se maskara osuši. Da biste postigli efekat neurednih trepavica, na kraju pincetom pritisnite nekoliko dlačica jednu uz drugu kako bi ostale slijepljene.
Produkte für Doll EyesPreporučujemo:

Volumen. essence rock ‘n’ doll Volume & eye maskara otvoriti će vaš pogled.

Krupno. Postignite efekat krupnih očiju uz L’Oreal Miss Manga maskaru.

Pri kreiranju ovakvog looka posebnom četkicom nanosimo maskaru u više slojeva i na donji i na gornji red trepavica.

Dodana vrijednost: osobine proizašle iz njege

Nije dovoljno samo nanositi maskaru, nego je trepavicama potrebna i njega. Maskara je vrsta proizvoda kod kojeg treba da pazite kako će koža da ga podnosi kada sa njom dođe u dodir. Neke nove maskare koncipirane su tako da trepavice podižu, ali ih i njeguju pa su obogaćene lipidima i vitaminima da bi regulisale nivo vlažnosti dlačica i poboljšale njihovu strukturu čime trepavice postaju mekše. Provitamin pantenol posebno je važan izvor vlage, a kao sastojak maskare hidratizira trepavice i pomaže u povećanju njihovog volumena.

Preporučujemo:

Poželjno. Lash Sensational Luxurious maskara iz Maybelline New York njeguje vaše trepavice i čine ih savršenima.

Volumenizirajuće. Catrice Rock Couture 24h maskara pruža fantastičan volumen, uvijenost i duljinu trepavica te trajnost od 24 sata.

Efekat lažnih trepavica

Prije svega, trepavice mora da budu uvrnute. Ako ne želite da radite sa ekstenzijama i ljepilom, probajte maskaru sa efektom umjetnih trepavica. U svakom slučaju će izvući XXL-dužinu, a maksimalan volumen najmanje je što možemo da očekujemo od njene četkice. Maskarama sa efektom umjetnih trepavica će postići da trepavice izgledaju kao da ste na njih nanijeli ekstenzije. Njihova posebnost krije se većinom u inovativnim četkicama sa efektom koji podiže trepavice i daje im više volumena za razliku od zaobljenih četkica koje dlačice čine debljima. Četkice su nerijetko i ergonomski oblikovane da bi dohvatile i obojile svaku pojedinačnu dlačicu. Neke maskare sadrže vosak koji oblikuje trepavice i pomaže im da dugo ostanu uvrnute.

Preporučujemo:

Kao umjetne. Max Factor Velvet Volume False Lash Effect maskara za trepavice.

Definicija. Deborah Milano 5 u 1 maskara za fantastičan volumen, dugotrajnu dužinu, uvijanje i definiciju, uz izgled veštačkih trepavica.

Dodatno: Šarenilo na očima

Ove sezone će šarene maskare biti traženije nego ikada, neovisno o tehnici nanošenja, u višebojnim slojevima ili monokromatski. Doduše, neće nam uvijek biti dostupne sve boje koje zamislimo u svojoj glavi. Uz pomoć ovog jednostavnog trika sami možete da kreirate bilo koju boju koja vam padne na pamet. Jedino što će vam tada trebati su: prozirna maskara, sjenilo u željenoj boji, mala posudica za miješanje i kist.

Kako napraviti:

ein geschminktes AugeKorak 1: uzmite sasušeno sjenilo za oči i pažljivo ga smrvite u nekoj posudici.
Korak 2: ulijte u posudu malo prozirne maskare i dobro promiješajte sastojke.
Korak 3: sada nastupa teži dio. Nanesite kistom dobivenu smjesu na trepavice i pustite da se dobro osuši. Puno bi vam jednostavnije bilo da maskaru nanosite samo četkicom.

Ovoj metodi pribjegavajte u nekim hitnim slučajevima jer se ne preporučuje za svakodnevnu primjenu.

Uz pomoć ovog jednostavnog trika sami možete da kreirate bilo koju boju koja vam padne na pamet.