Active Beauty
Najbolje frizure za tanku kosu

Predstavljamo 12 frizura, koje će tanku kosu učiniti voluminoznijom.

Najbolje frizure za tanku kosu

1. Okretni dugi paž

Dugi paž ne samo da je jedna od trend frizura za 2019. godinu već je i odličan za tanku kosu. Neovisno kako ga fenirate, frizura je savršeno promjenjiva i jednostavno se održava.

2. Frizure sa šiškama

Kompaktno rezane šiške učinit će da paž izgleda trendy i mnogo bolje odgovaraju tankoj kosi nego nejednake, razbarušene varijante. Oblikovati se najbolje mogu losionom za kosu i feniranjem.

3. Nježne lokne

Stepenaste frizure i lokne su savršena kombinacija kada je u pitanju tanka kosa kojoj je potreban volumen. Dodatni efekt: Look djeluje romantično i ženstveno.

4. Podignuta kosa!

Podignute frizure pun su pogodak i kod tanke kose. Uz sprej za kosu i češalj za tapiranje volumen se stvara upravo tamo gdje je potreban. Posebno lijepo: Punđa na potiljku i po neki pramen da pada uz lice.

5. Dugi paž s dubokim razdjeljkom

Duboki razdjeljak sa strane mnogo pomaže tankoj kosi, jer asimetrični izgled daje privid volumena. Efekt se može dodatno pojačati, ako se sva kosa počešlja na stranu. Ili za one hrabre: ako se sa strane kosa izbrije.

6. Talasi kao na plaži

Blagi talasi osim što daju pokretljivost kosi, lako se stilizuju. Za isto podijeliti kosu u nekoliko slojeva i postepeno uvijati figarom. Ne zaboraviti zaštitu od topline za kosu!

7. Kratka frizura

Nebitno da li elegantno ili ravno: Kratka frizura je apsolutni miljenik među proljetnim frizurama 2019. Da li je kosa tanka ili gusta kod ove frizure se ne primjećuje – stilizovanje kratke kose uspijeva još bolje kod tanke kose.

8. French Cut

French girl look djeluje nekomplikovano i opušteno te funkcioniše jednako i kod kratke i kod duge kose. Karakteristike: stepenasti rez, duge šiške i željeni „undone“ efekt. Sredstva za oblikovanje frizure učvrstit će kosu, blago talasastoj kosi pružit će dodatni volumen.

9. Kratki paž s loknama

Ultimativna voluminozna frizura: stepenasti paž s loknama. Duboki razdjeljak sa strane čini kosu pokretljivijom, za brzi, dodatni volumen jednostavno se prebaci na drugu stranu.

10. Klasični paž

Za klasičnu paž varijantu tanka kosa je najpogodnija. Što je frizura kraća, to će imati više volumena. Dodatnu postojanost pružit će šampon za suho pranje na tjemenu. Dostupan je za različite boje kose s odgovarajućom pigmentacijom.

11. Layered look

Ukoliko tanka kosa seže ispod dužine ramena, obavezan je stepenasti rez. Na taj način će duga kosa padati lagano i prozračno te će odmah izgledati voluminoznije. Razlike među stepenima ne trebaju biti prevelike, jer će time dužine biti pretanke.

12. Konjski rep

Jednostavni trik kako naglasiti klasik među frizurama: Svezati dva konjska repa jedan preko drugog tako da gornji prekriva donji. To osim što daje privid voluminoznosti, jednako daje privid duže kose.