Active Beauty
Odstraniti rožnatu kožu: Jednostavni savjeti za lijepa stopala

Bez cipela, bez problema: Tokom ljeta najljepše je kretati se bos.

Odstraniti rožnatu kožu: Jednostavni savjeti za lijepa stopala

Ono najljepše kada je u pitanju ljeto? Nakon dugog dana na poslu jednostavno skinuti obuću, trčkarati bos po livadi i skočiti u hladnu vodu. Zvuči primamljivo, zar ne? Samo da nije te rožnate kože, koja se stvorila tokom zimskih mjeseci. Kako biste bez problema trčkarali kroz ljetne mjesece uz neopisivi osjećaj slobode, otkrivamo korisne savjete za njegovana stopala tokom ljeta i kako odstraniti rožnatu kožu.

 

Skratiti nokte, odstraniti rožnatu kožu: Jednostavni savjeti za pedikir

Kako biste ponosno pokazali svoja stopala (jer šetati bos je zdravo), ne morate otići u salone ljepote. Uz malo pripreme i nekoliko manjih poteza, pedikir sasvim jednostavno možete postići i u vlastitom kupatilu. U slučaju kurijih očiju, neophodno je posavjetovati se s ljekarom.

  1. Kupka za stopala kao priprema

Kao prvi korak u odstranjivanju rožnate kože pripomoći će opuštajuća kupka za stopala. Za isto u odgovarajuću posudu uspite tople vode (oko 35 stepeni). Posebni dodaci dodatno će omekšati kožu. Nakon 10 minuta, koža će biti dovoljno omekšana i pripremljena za sljedeći korak.

  1. Odstraniti rožnatu kožu na odgovarajući načni

Jedno stopalo izvadite iz kupke, posušite ga peškirom i započnite s odstranjivanjem rožnate kože. Za isto najpogodniji su kamen i turpija za stopala. Važno je prilikom odstranjivanja biti oprezan, kako se koža dodatno ne bi oštetila. Nakon toga, saperite stopalo i namažite odgovarajućom kremom za stopala.

Savjet: Drugo stopalo do tada ostavite u toploj kupki ili zamotajte u peškir, kako se koža ne bi osušila.

  1. Njegovati kožicu i nokte

Kupka je također pogodna za njegu noktiju na stopalima. Kožicu na noktima potisnite namjenskim štapićem za kožicu oko noktiju. Kožicu nemojte sjeći makazicama, kako istu ne biste oštetili. Ali ih koristite prilikom njege noktiju: Omekšani nokti se nakon kupke lakše daju skratiti. Važno je da se nokti na nogama skrate u odgovarajućoj mjeri – da ne budu ni prekratki ni predugi. Finese se mogu doraditi turpijom.