Active Beauty
Ovako će kosa biti spremna za zimu

Kosa je kruta, bez sjaja i jednostavno ne izgleda kako treba?

Ovako će kosa biti spremna za zimu

Jesen polako stiže, temperature padaju i time započinje kao i svake godine period kada su koža i kosa iznimno suhi. Jednako kao i koža, tako i kosa u prelaznoj dobi zahtijeva bogatu njegu. Jer promjenom između toplote unutra i hladnoće vani dodatno se šteti kosa koja je još uvijek pod uticajem slane vode i sunca.

Kada je kosa suha, bez sjaja i poput slame, prvu pomoć pružit će joj regenerirajući proizvodi poput šampona, regeneratora i maski. Oni će ponovo oživjeti kosu i pružiti joj strukturu i sjaj. Protiv ispucalih vrhova čuda čini bademovo ulje koje je potrebno umasirati u vrhove.

Kosa je hidratizirana, ali bez volumena? Za dodatnu pokretljivost pomoći će njega iznutra. Pored ishrane bogate bjelančevinama uz visoki udio integralnih proizvoda moguće je koristiti i dodatke prehrani. Za rast i jačanje kose pogodni su cink, biotin, selen, kremenjača i vitamini B kompleksa.

Ovaj problem poznaju svi koji kosu tretiraju pod haubom: Nakon skidanja iste kosa jednostavno neće da se opusti. Suhi zrak i lagano ribanje pod haubom utiču na to da kosa dobija električni naboj. Za ovaj problem najbolje će poslužiti antifriz proizvodi. Učinak stajling sprejeva aktivira se tokom feniranja.

A šta ako ujutro nemamo dovoljno vremena i volje za pranje kose? Šamponi za suho pranje ponovo će osvježiti frizuru. A uz to smo u trendu, s obzirom da je ovaj klasik među proizvodima za njegu kose ponovo popularan. Posebno za vrijeme hladnih mjeseci.