Active Beauty
Uz trening noge i stopala će postati fit za ljeto

Zategnuta koža je pitanje fitnessa.

Uz trening noge i stopala će postati fit za ljeto

Zategnuta koža je pitanje fitnessa: Uz odgovarajuće vježbe noge i stopala postat će fit za ljeto.

Rijetki sami od sebe imaju zategnutu kožu. Kod većine se prije ili kasnije pojave celuliti i koža postepeno gubi na elastičnosti. Nastanak celulita je uglavnom genetička predispozicija, a najčešće je posljedica lošeg vezivnog tkiva. Hormonalni razlozi i nezdravi način življenja također mogu biti uzrok loše teksture kože.

 

Uz ispravnu ishranu, mišići također pomažu u tome da noga izgleda zategnutije i mršavije. Pored mišićnih treninga neophodno je raditi sportove izdržljivosti, koji osim što čine fit, sagorijevaju masne naslage, čime mišići još više dolaze do izražaja.

Za trening nogu potrebno je raditi različite vježbe koje treniraju vanjsku i unutrašnju stranu butina ali i listove. Pogodne su vježbe poput iskoraka, čučnjeva, podizanje noge i listova ustranu.

Za vezivno tkivo također je pogodan trening fascija. Ispravno stimulisanim fascijama proizvodi se svježi, elastični kolagen, a time se redukuju celuliti. Pjenastim rolnama stvara se masažni pritisak na vezivno tkivo, na taj način se isušuju i odstranjuju otrovne materije.

Na isti način mogu se tretirati i stopala. Tako će se odstraniti napetosti, a slijepljene fascije bit će razriješene.