Active Beauty
Trudnički stomak: Šest ideja kako ga zauvijek sačuvati u sjećanju

Ako ga se dugoročno želite prisjećati, ove ideje su vam potrebne.

Trudnički stomak: Šest ideja kako ga zauvijek sačuvati u sjećanju

Prije poroda potrebno je uraditi nekoliko važnih stvari. Ipak, od silne organizacije ne biste trebali zaboraviti nešto sasvim posebno: Uzmite si vremena da napravite uspomenu na vaš trudnički stomak – a mi vam za isto nudimo ideje: od photoshootinga preko gipsanog otiska pa sve to foto tapete. Vaše dijete i vi rado ćete dijeliti zajedničku uspomenu.

Šest ideja kako trudnički stomak zauvijek sačuvati u sjećanju

  1. Uzeti mjere

Jasniju uspomenu zasigurno ne možete dobiti: Mjerna traka koja će „rasti“ iz mjeseca u mjesec i koja će pokazati koliko okrugao je vaš trudnički stomak bio. Mali savjet: Traka od svile je ljepša od uobičajene, a istu svaki mjesec nježno možete obmotati oko stomaka i tu obilježiti mjesto gdje traka napravi puni krug oko stomaka. Svaki mjesec će se to mjesto pomjerati. Jednostavno divno.

 

  1. Klasik: Gipsani otisak

Ako ipak želite suvenir koji će vas u potpunosti podsjećati na vaš stomak – a da ga istovremeno možete i dotaći – pogodan je gipsani otisak. Iako zahtijeva malo više vremena kako biste ga napravili, zasigurno ćete se oduševiti uspomenom.

 

  1. Umjetnost uz sliku ultrazvuka

Prva ultrazvučna slika je uspomena koja će zasigurno izazvati pozitivnu jezu. Posebno onda ako tu sliku pretvorite u pravo umjetničko djelo. Kako? Postoji mnogo načina. Možda da pomoću pomagala sliku oslikate na zid ili napravite print za jastučnice. Ili možda poster.

 

  1. Zvučni zapis

A ako uz sliku želite i zvuk, zamolite ginekologa da pomoću posebnih uređaja snimi otkucaje srca i ostale zvukove (ako imate sreće, dijete će u tom trenutku štucati). Potom zajedno sa slikom sve snimite na DVD.

 

  1. Slike, slike, slike

A u vrijeme najkvalitetnijih slika, zasigurno je pogodan i adekvatan photoshooting koji će zabilježiti slatki trudnički stomak u svim njegovim varijantama. Kreativne ideje: Obojite stomak u šarenim bojama; ako već znate ime djeteta, pomoću boja za kožu napišite ime ili zamolite malu braću i sestre da oni svojoj šarenoj mašti puste na volju. Također dobra ideja: Svaki mjesec se slikajte u istoj pozi i po mogućnosti u istoj odjevnoj kombinaciji. Na taj način možete pratiti razvoj vašeg stomaka.

 

  1. Pisma

Pisma ili dnevnik u koje će mama zapisivati svoje misli, brige i želje tokom trudnoće, također su pogodna uspomena. A ono najljepše na tome: Toj uspomeni radovat će se i roditelji a kasnije i dijete. Jer ono je bilo glavni lik u toj priči.