Active Beauty
Vrtlog u kosi? Ovako ćete spasiti svoju kosu

Ako kosa ne stoji dobro u pomoć možete pozvati fen, peglu za kosu i malo spretnosti.

Vrtlog u kosi? Ovako ćete spasiti svoju kosu

Kosa koja iz samog korijena raste u krug može biti nekad veliki problem. Ne možemo je ukloniti čarobnim štapićem, ali možemo je dovesti u red pomoću pegle za kosu.

Koliko će nam kosa kosa rasti na ovaj način često je genetski predodređeno, a kako ćemo se mi ophoditi prema njoj, je samo do nas. I ne brinite: Ovo ne znači da ćete od sada kosu vezati samo u rep.

Ovo su tipični problemi

Fina i kratka kosa je pogodno tlo za stvaranje kružnog rasta. Zbog lake strukture se jednostavno formira u krug tako da pojedini pramenovi mogu da strše i samim tim upropaste svaku frizuru. Čak i kada imate šiške, a u predjelu čela imate kosu koja raste u u krug može se reći da se problemi već naziru. Kružni rast kose određuje i oblik razdjeljka. Međutim, vezanje kose, kao i pozicioniranje i povlačenje kose na suprotnu stranu može biti bolno te dovesti do upalnog procesa. Savjeti protiv bolne kose mogu se pronaći ovdje.

Trikovi

Oblikovati kosu uz pomoć toplote: Feniranje pomaže

Ko svoju kosu pokušava dovesti u red ne smije je sušiti na zraku. Na pravac rasta kose može se djelovati samo uz pomoć toplote. Naime, feniranjem upravljate svojom kosom u onom smjeru u kojem želite da vam kosa raste. Za postizanja dobrog rezultata preporučljivo je koristiti okruglu četku. Veoma važno je da se fenirana kosa dobro ohladi kako bi djelovanje na rast kose bilo što učinkovitije, a možete se u ovom slučaju poslužiti i šnalama.

Glatka i lijepa kosa pomoću pegle za kosu

Pomoću pegle za kosu se daju lako uraditi korekcije. Pritom je kosu potrebno samo pomoću pegle povući u željenom smjeru. Peglati možete početi od samog korijena kose, ali pazite da se ne opržite. Veoma je bitna i upotreba proizvoda za zaštitu od toplote.

Tapiranje:

Kružni rast kose na potiljku daje frizuri spljošteni izgled. Ko se želi suprotstaviti tome, može se poslužiti jednostavnim trikom a to je tapiranje kose uz pomoć šampona za suho pranje i malo laka za kosu.

Frizeri čine čuda:

Obratite se stručnjaku – svom frizeru. Oni itekako znaju da djeluju na rast kose u željenom smjeru te oblikovanjem frizure i korištenjem toplote i proizvoda za trajnu frizuru.