Active Beauty
Ljeto: francuski manikir, ali u boji kao na Instagramu!

Ljetni nokti

Ljeto: francuski manikir, ali u boji kao na Instagramu!

Klasični francuski manikir kod kojeg su vrhovi noktiju u određenim bojama - ovog ljeta klasik u manikiru dobija šarenu dogradnju i postat će hit za ljetne zabave, zahvaljujući svojim veselim bojama.

Klasični francuski manikir

Elegantni, jednostavni, bezvremenski, klasični francuski manikir ne samo da pristaje uz svako odjevno rješenje, zahvaljujući svom decentnom stilu, nego rukama daje nježan i njegovan izgled. Zato ne čudi što se trend lakiranja noktiju, koji je posljednji put bio vrlo popularan 90-ih i 20-ih, sada vraća na velika vrata. Francuski manikir temelji se na prirodnoj boji nokta. To znači da je većina površine nokta lakirana u nude ili u roze bojama, samo je vrh nokta naglašen bijelim lakom za nokte.

Idealan oblik noktiju za francuski manikir ovog ljeta

Klasična verzija izvorno je podrazumijevala kratke i četvrtaste nokte, ali zahvaljujući influensericama kao što je Hailey Bieber i njihovim noktima s efektom glazure, francuski maniki s noktima bademastog oblika trenutno je posebno popularan. Pritom je dopušteno sve što volite, bez obzira je li oblik nokta kratak, dug, okrugao ili četvrtast.

A sada šareno! Ljetna verzija francuskog manikira

Ovog ljeta klasični francuski manikir dobija nadogradnju, jer su vrhovi noktiju obojeni u različite nijanse umjesto bijele. Francuski manikir s novim, šarenim vrhovima noktiju odaje prije svega jednu stvar - čistu želju za ljetom i dobrim raspoloženjem! Bilo u Barbiecore looku s jakom roze, u popularnoj boji Pantone za 2024. peach fuzz ili nježnoj svijetloplavoj – sa šarenim vrhovima noktiju, look koji je postao poznat kao bezvremenski i suptilan, pretvara se u izuzetno privlačan.

Sedam koraka do ljetnog, šarenog francuskog manikira:

1. Oblikujte nokte turpijom prema želji. Pritom pripazite na to da poteze povlačite samo u jednom smjeru kako biste izbjegli pucanje nokta. Eventualne ostatke laka za nokte uklonite acetonom. Nježno gurnite zanoktice i isperite ostatke nokta mlakom vodom.
2. Kako biste spriječili dugotrajnu diskoloraciju na noktu uzrokovanu lakom u boji i izravnali moguće brazde na površini nokta, nanesite transparentni bazni sloj i pustite da se osuši.
3. Na osušene nokte nanesite temeljni lak u roze ili nježnoj bež boji i pustite da se osuši.
4. Nakon što se lak osuši, zalijepite šablon na nokat. Trebate ga postaviti odmah uz rub nokta tako da vrh ostane slobodan za lakiranje. Šablonska folija zato treba pratiti oblik vrha nokta.
5. U sljedećem koraku na vrhove noktiju nanosi se lak u boji. Nije problem ako malo boje pređe rub, jer šablon štiti fini prelaz s vrha nokta na nokat. Dajte mašti na volju pri odabiru dizajna vrha noktiju - bilo da se odlučite za običnu, jednobojnu varijantu bilo da na svaki nokat nanesete različite boje. Sve je dopušteno.
6. Nakon što se lak osuši, potrebno je pažljivo ukloniti šablon.
7. Na kraju se na nokte nanosi prozirni nadlak za završni sjaj, jer pruža dodatnu zaštitu vrhovima noktiju, a i manikir će duže biti postojan.