Active Beauty
Ekstra blistavi ten: dewy skin

Blijeda koža, zbogom!

Ekstra blistavi ten: dewy skin

Ten tako čist i gladak da sunčevu svjetlost reflektira poput ogledala: O tome svi maštamo. dm nam pomaže da ispunimo tu želju: s proizvodima za blistavost kože i savjetima za šminkanje uz koje će svaki tip kože zablistati.

Najradije bismo htjeli da naš ten cijeli dan izgleda tako svježe i blistavo kao nakon saune za lice. Riječ je o izgledu kože poznat pod nazivom „dewy skin“, što u prijevodu znači „koža poput vlažne ili svježe rose“. Cilj je da ten izgleda punašan, pore male i da se koža doima glatkom kako bi se dobio onaj vilinski look, kao da je koža presvučena jutarnjom rosom. Nikakav problem!

Dewy skin: savjeti za savršen ten

Korak 1: Hydro booster: maksimalna hidratacija kože

Što su stanice kože bolje hidratizirane, to su punašnije, to se koža doima zategnutijom i to se bolje može reflektirati dnevna svjetlost koja pada na lice. Redovna hidratacijska njega stoga je osnova za prirodni dewy skin.
 
Savjet: Ako želite postići posebno intenzivan sjaj, osvježite očišćeni ten jako finom vodicom (najbolje nanositi bocom za prskanje) i zatim u kožu umasirajte nekoliko kapi mrkvinog ulja. Ulje će se na koži ponašati poput zaštitnog sloja, spriječit će isparavanje upijene vlage te će osigurati trajnu hidrataciju. Osim toga će nastati i iznimno svilenkasti sjaj za dodatan „dewy“ izgled.

Korak 2: Tečni puder: BB krema djeluje iznimno lagano

Što je make up laganiji, to je prirodniji izgled tena. Umjesto tekstura koje imaju visoku prekrivnost su BB kreme znatno bolji izbor za postizanje dewy look-a. Ako ste skloni nečistoćama na koži, pigmentacijskim mrljama ili drugim uočljivim pojavama, onda iste samo tačkasto korigujte korektorom za oči kako biste što više zadržali prirodnost look-a.
 
 
Dodatan savjet: BB kremu nanesite navlaženom spužvicom za make up. Na taj će se način postići fini prijelazi i još bolji sjaj.

Korak 3: Blistav sjaj: da. Šljokičasti sjaj: ne!

Postoji razlika između blistavog i šljokičastog izgleda kože. Prvi djeluje prirodno i vitalno, dok jako šljokičast izgled kože uvijek ima dozu nečeg umjetnog. Pretjerani šljokičasti efekt nastaje onda kada se highlighter, sjajni puder i drugi proizvodi sa sjajnim česticama nanose na preveliku površinu ili u prevelikoj količini.
 
Upravo zato što se sjaj pod umjetnim svjetlom u kupatilu ne može odmah vidjeti, sjajne bi proizvode trebalo štedljivo koristiti. Ona blistavost postaje vidljiva tek kada sjajne čestice dođu u dodir s dnevnim svjetlom. Tada će se sjaj moći vidjeti – kao i činjenica je li korištena prekomjerna količina. Stoga je manje, više.

Korak 4: Trikovi s vazelinom

Kao okupan jutarnjom rosom ten djeluje i onda kada ga se na svim sunčanim stazama (dakle, onim mjestima koje sunce najviše osvjetljava) osvježi ultratankim slojem vazelina. Obrazi, nadočni luk i nosna kost tako će dobiti sjaj vlažnog izgleda. Uostalom, možete vazelin slobodno natapkati malo i na očne kapke. Pritom je samo važno: Koristite vodootpornu maskaru kako biste izbjegli nepoželjni izgled pande s razmazanim očima.
 
Dodatan savjet: Ako nemate vazelin pri ruci, na obraze možete nanijeti i blago toniranu njegu za usne. Tako ten neće imati samo „dewy“ look, nego će uz to djelovati i blago rumen. Skoro kao i kod prave vile.