Active Beauty
Indie nokti: Kako možemo same stvoriti trend noktiju
Tekst: Margret Hoffmann

Trend šarenih noktiju

Indie nokti: Kako možemo same stvoriti trend noktiju

Što šarenije, to bolje: Ovog ljeta nokti trebaju blistati u svim omiljenim bojama i to najbolje istovremeno! Posebno kreativni idu i korak dalje.
Kod aktuelnog trenda dizajna noktiju koji nije senzacija samo na Instagramu i Pinterestu je doduše sve dopušteno, ali bez obzira na to ima svoj naziv- indie nokti. Nokti se prema raspoloženju lakiraju u različitim bojama i ukrašavaju malim naljepnicama.

I najbolje kod toga je to što ne morate biti profesionalac da vam ova manikura uspije i kod kuće! Jer za individualni dizajn noktiju nema pravila. Na vama je hoćete li se kod svakog nokta odlučiti za drugi lak za nokte ili će samo jedan nokat biti highlight i njega ćete ukrasiti na primjer sa slatkom naljepnicom.

Kako bi ova manikura miješanja i usklađivanja zaista došla na svoje, nokti bi u prvom koraku trebali biti dobro njegovani.

Indie nokti trebaju njegovanu bazu

Savršena priprema je klasična manikura. Blaga kupka za ruke omekšat će kožicu oko noktiju. Nakon toga se vrlo lako može pažljivo pomaknuti pomoću štapića od ružinog drveta. Tako će nokti dobiti veću površinu koju kasnije možete prepustiti laku za nokte i naljepnicama.

Turpijate li nokte nakon toga špicasto, ovalno ili ravno, to je prva odluka koju donosite. Sada još nanesete providni, bazni lak i možete početi s kreativnim dijelom.

Indie nokti: Ovako se to radi!

Ko još nije imao osjećaj da posjeduje previše lakova za nokte? Zahvaljujući trendovima konačno možete istovremeno koristiti sve omiljene boje. Lakovi u boji prvo se pažljivo nanose na rubove noktiju i nakon toga po cijeloj površini nokta. Mali viškovi mogu se divno ispraviti s vatiranim štapićima ili običnom čačkalicom.

Indie nokti: Šta je potrebno

Tajna uspjeha je strpljenje kako se ništa ne bi razmazalo. Tek kada je lak za nokte potpuno suh, možete započeti sa sljedećim korakom odnosno sa ukrašavanjem. Mali individualni crteži poput cvjetića ili geometrijskih oblika najbolje uspijevaju sa šarenim olovkama za dizajn noktiju (kao što su oni marke s-he colour&style), koji izgledaju i rade poput flomastera. Jednostavno nacrtajte željene motive i gotovo. Nestrpljivi će nakon toga posegnuti za lakovima za brzo sušenje. Oni će se pobrinuti za to da se lakovi za nokte u tren oka osuše.

Vrsta noktiju: francuska manikura, ali s twistom

Francuski nokti u klasičnom smislu su nokti u nude boji. Vrhovi noktiju su bijeli. Svejedno kombinujete li vodene tonove ili se fokusirate na colour blocking, to je prepušteno vama i vašoj mašti.

Kako bi tricky manikura i kod kuće uspjela tako lijepo kao u salonu za nokte, postoje pomagala kao što su mali šabloni u različitim oblicima poput polumjeseca ili srca koji se lijepe na nokte i na kraju se ponovno uklone.

Apsolutno u trendu je trenutno također i XL francuska manikura. Pritom se nokti ne lakiraju samo na vrhu, već do polovine u drugoj boji. Za precizan finish najbolje je uzeti foliju koja se na kraju ponovo ukloni.

Kreativan dizajn za nokte može se dobro primijeniti i za poslovni look!

U slobodno vrijeme i na festivalima možete se prepustiti svojoj mašti, ali možda ti šareni nokti nisu uvijek prikladni za posao? Ne morate se zato odreći indie noktiju! Široka paleta nude nijansi može se savršeno kombinovati. Od blagih ružičastih tonova do elegantnog neobojnog također su i ovdje otvorene sve mogućnosti.

Posebno zgodno djeluju male tačke u kontrastnoj boji koje se nanose tik uz ležište nokta. Kako bi se dugo zadržala radost kreativnog dizajna, najbolji odabir su transparentni završni lakovi. Oni će fiksirati ova mala umjetnička djela i zapečatiti lak za nokte.

Vrsta noktiju s naljepnicama

Ako nemate strpljenja ili mirnu ruku za samostalno crtanje s lakom za nokte ili olovkom za dizajn noktiju, naljepnice za nokte savršena su alternativa. Samoljepljive male naljepnice ili svjetlucavi kamenčići jednostavno se zalijepe na željeno mjesto. Najbolje ih je zatim fiksirati sa završnim lakom.