Active Beauty
Domaća supica

Bez dlake u supi.

Domaća supica

Supe zagrijavaju iznutra. One su zdrave. One su kašika po kašika užitak i praktične su kao mini obrok na poslu.

Supa od planinskog sira sa balsamico brusnicom

Supa od planinskog sira sa balsamico brusnicom

Sastojci za 4 osob:. 250 g svježe brusnice 50 g šećera 2 kašike crnog porto vina 1-2 male kašike balsamico octa 1 glavica luka 1 češanj bijelog luka 4 kašike maslaca 2 kašike pšeničnog brašna (tip 405) 250 ml suhog bijelog vina 500 ml supe od povrća 200 ml mlijeka 200 g planinskog sira /u> sol svježe mljeveni crni biber svježi list origana za dekoraciju

Priprema:

1. Oprati i osušiti brusnicu. Zajedno sa šećerom i porto vinom u jednom loncu na niskoj temperaturi uz stalno miješanje pustiti da proključa. Ostaviti da se dinsta 5-10 minuta u sokovima koji su iscurili, a zatim začiniti octom i skloniti sa strane.
2. Očistiti glavicu luka i češanj bijelog luka, isjeckati na kocke i u vrućoj šerpi sa 2 kašike maslaca pustiti da se staklasto dinsta. Dodati brašno, kratko dinstati i posuti vinom. Ostaviti 2-3 minuta da se krčka, dosuti supu i mlijeko, a supu uz redovno miješanje ostaviti da se krčka oko 10 minuta dok se ne zgusne. Procijediti kroz gusto sito i ponovo vratiti u šerpu.
3. Supu zagrijati, po potrebi još malo dokuhati. Naribati sir i postepeno uz stalno miješanje dodati u supu. Dodati so i biber i nasuti u zdjelice. Brusnicu rasporediti po supi i sve posuti svježim origanom.

Supa sa crvenim kupusom i kokosom i komadićima susama

Sastojci za 4 osobe

Sastojci za 4 osobe: 1 glavica luka 1 češanj bijelog luka 2-3 cm svježeg đumbira 150 g korijena celera 150 g cvekle 400 g crvenog kupusa 1 crvena čili paprika suncokretovo ulje mljevene sjemenke kima sol svježe mljeveni crni papar 2-3 kašike jabučnog octa 600 ml supe od povrća 400 ml kokosovog mlijeka 8 Wan-Tan-listova 1 bjelance 3-4 kašike crnih i bijelih susamovih sjemenki Za dekoraciju. 1 šaka svježih začina scrne i bijele susamove sjemenke

Priprema:
1. Očistiti glavicu luka i češanj bijelog luka, oguliti đumbir, celer i cveklu. Sve isjeći na sitne kocke. Crveni kupus oprati, očistiti, ukloniti tvrdi dio i isjeći kupus na trake. Čili papriku oprati, prepoloviti, očistiti i isjeckati na sitne komadiće.
2. Dinstati luk, bijeli luk, đumbir, celer i čili papriku u vrućoj šerpi sa 1 kašikom ulja, dodati cveklu i crveni kupus, začiniti sjemenkama kima, solju i biberom, te dodati jabukov ocat, supu od povrća i kokosovo mlijeko. Ostaviti da proključa i oko 25 minuta krčkati na niskoj temperaturi sve dok povrće ne bude mekano i skuhano.
3. U međuvremenu, postaviti Wan-Tan listove, premazati umućenim bjelancem i posuti susamom. U porcijama stavljati u vruću šerpu sa uljem (oko 170°) i pržiti 2-3 minuta u ulju sve dok ne dobiju zlatnu boju. Ostaviti da se ocijede na kuhinjskom papiru i lagano posoliti i pobiberiti.
4. Supu izgnječiti i pasirati kroz gusto sito. Po potrebi supu još malo dokuhati ili dodati supu i začiniti. Začine oprati, otresti višak vode, počupkati i grubo isjeckati.
5. Usuti u tanjire za supu, posuti malo susama, staviti začine i servirati sa komadićima susama.

Sve za juhu

Sa jezgrima. Nema supe od bundeve bez jezgra bogatih bjelančevinama (od dmBio) kao toping. Ona dobro idu i uz ostale krem supe.
Hrskavo. Bez laktoze. Vegano. Aromatično. Hljeb sa bjelančevinama i sojinom prekrupom osvježava, ali je ukusan i kao tost uz jake čorbe. Od dm Bio.
Sazrelo na suncu. Odlično za supu od paradajza, ali pogodno i kao sastojak u krem supama od povrća: komadići paradajza Natur od dmBio.
Prirodno. Ukusne i kremaste će biti supe sa Creme Cuisine od heljde od dmBio. Odlično je i kao zamjena za kiselu pavlaku ili šlag i potpuno je na biljnoj bazi.
Sočno. Paradajz sa marelicom, a uz to je obezbijeđena i pikantnost. To je Phunky Monkey* supa sa paradajzom, kajsijom i čili paprikom.
Vruće. Cvekla, jabuka i cimet su sastojci zdrave supe od Phunky Monkey*. Idealno za hladne dane. *Proizvod nije dostupan u našim prodavaonicama. Fotografija je simbolična.

To Go: Više

Savjeti za ured

Uživajte u vrućoj supi u uredu? Rado. Ali kako? Mi imamo nekoliko ideja:
junge Frau schlürft einen cremige Suppe

Ponesite sa sobom. Skuhajte supu noć ranije i ponesite je sa sobom, npr. u staklenoj posudi. Ili pak u dobro zatvorenoj boci. Takođe je dostupno i taperver plastično posuđe. Ovdje morate biti pažljivi da posude budu dobro zatvorene i da ništa ne iscuri van.

Zamrznuto. Jednostavno napravite domaću supu, stavite je u vrećice za zamrzavanje i zamrznite. Ujutro supu izvadite iz zamrzivača i ponesite je sa sobom. Do podneva će se polako otopiti – onda samo zagrijte i uživajte.

junges Pärchen ist eine Suppe draußen im Freien

Svježe. Ako želite uživati u vašoj supi kao da je svježe pripremljena, jednostavno uzmite svježe smrznuto povrće i mikserom pripremite ukusnu supu.

Miso. Miso supa za ručak bez mnogo truda? Jednostavno dodajte malo Miso paste, narezane tikvice i mrkvu i eventualno nekoliko zdravih izdanaka u staklenu posudu koja se može zatvoriti i ponesite sa sobom na posao. U podne naspite vruću vodu i dobro izmiješajte. Miso supa je već spremna za uživanje.