Active Beauty
Eyeliner nešto drugačije: Četiri look-a za svaku priliku

Pokazat ćemo 4 interesantna look-a, koji su zabavni i istovremeno dobro izgledaju.

Eyeliner nešto drugačije: Četiri look-a za svaku priliku

Iako klasični make up očiju s crnim tušem uvijek smatramo lijepim, ove sezone želimo novi look. Jer eksperimentisanje je zabavno i pokazat će kako naglasiti oči bez previše make up-a.

Četiri statement look-a uz tuš

U dvije boje

Da tuš može mnogo više od klasičnog Audrey Hepburn look-a dokazuje ovaj make up look: Ovdje se kombinuju nijanse boje, a pored eyelinera nanosi se i sjena.

Kako se to radi?

Pink make up za oči: Na donjem rubu kapka ka vani izvući liniju u ljubičastoj boji. Ne započinjati direktno u rubu oka, već malo ka vani. Ostatak izvući u drugoj boji, na primjer roze-crvenoj. Kompletan kapak obojiti u toj boji. Alternativa olovci može biti i kremasta olovka za usne koja će dodatno proširiti mogućnosti boja.

Crno-zlatna linija: Tečnim crnim tušem izvući liniju od unutrašnjeg do vanjskog ruba oka i malo izvan toga. U sredini izostaviti mali dio. Dodatnu zavijenu liniju izvući izvana prednjeg i zadnjeg ruba oka. Nastalu površinu obojiti crnim tušem. Na prethodno izostavljenom dijelu zlatnim tušem napraviti zlatnu tačku. Na sredini donjeg kapka također napraviti zlatni akcent.

Minimalistički

Za razliku od olovke za oči, tečni tuševi dozvoljavaju jasne i konkretnije linije. Za isto je potrebna mirna ruka. Isti se nanosi namjenskom četkicom za tuš.

Kako se to radi?

Umjesto iznad gornjih trepavica, tečnim tušem izvući tanku liniju sa sredine gornjeg kapka. Tokom izvlačenja nakon nekoliko milimetara nanijeti boje na četkicu. U slučaju grešaka, neosušeni tuš može se korigovati pokvašenim štapićima s nastavcima od vate.

Šareni Cat-Eye

„Mačkaste“ oči u boji i sa šljokicama su odlična alternativa klasičnom crnom look-u. Ono što je važno: Naglasite ili oči ili usne; kod izražajnijeg make up-a na očima preporučuje se transparentni sjaj za usne.

Kako se to radi?

Izvući liniju rubom oka uz gornje trepavice i uz pregib kapka sve do izvan vanjskog ruba oka. Vrhove oblikovati u Cat-Eye fazonu. Kapak obojiti tušem. Kod unutrašnjeg ruba oka tušem napraviti akcente s unutrašnje i s vanjske strane.

Geometrijski akcenti

Decentne ali značajne su geometrijske linije i površine oko i na oku. Pored decentne crne, koja je pogodna i za svakodnevni look, akcenti se daju postaviti bojama. Ovdje se vidi klasična varijanta.

Kako se to radi?

Na gornjem rubu oka izvući liniju crnom olovkom i istu izvlačiti blago izvan oka ka gore, debljine oko 2 cm. Odatle povući ravnu liniju debljine 1 do 2 cm, tako da se formira zaobljeni trougao.