Active Beauty
Glamurozne frizure koje možete napraviti same

Trendi frizure koje same možete napraviti? Moguće!

Glamurozne frizure koje možete napraviti same

Trendi frizure koje same možete napraviti? Moguće! A vrijeme praznika je savršena prilika da ih isprobate.

Elegantne pletenice

Pletenice su trenutno must-have, ove se sezone nose strogo razdvojene razdeljkom i klasično. Kao pripremu iskoristite antifriz sprej za lakše raščešljavanje kose. Uz tjeme napravite razdeljak i podijelite kosu lijevo i desno na dva jednaka dijela. Po želji napravite pletenice preko ili iza uha, malo niže. Pletenice fiksirajte prozirnim gumicama. .

U duhu praznika: Ova frizura će biti više u duhu praznika ako je ukrasite prazničnim i elegantnim rajfom. Ove zime nemojte štedjeti na perlicama i kristalima.

Umjetnički zamršeno

Ova frizura izgleda poput umjetničkog djela, a jednostavno se pravi. Za istu na kosu nanesite malo šampona za suho pranje. Na taj način će kosa dobiti više volumena. Pokupite kosu nazad i napravite pletenicu. Istu svežite u punđu. Svežite tako dio kose ostane da pada. Fiksirajte šnalom za kosu.

U duhu praznika: Ova frizura je savršena za glamurozne šnale ili ukosnice, koje će poslužiti kao ukras za kosu ili će je dodatno fiksirati. Zablistajte poput praznika koji su pred vratima.

Wet Look

Vrijeme je prazničnih večera u firmi, a vaša kolegica uvijek ima najbolju frizuru? Zašto ove godine i vi ne biste bili posebni akcent vaše večere? Na kosu nanesite gel, a sa strana kosu počešljajte ka nazad. Ako je kosa posebno duga, gel nanesite samo na dijelove koji idu direktno uz glavu. Ostatak neka pada opušteno i prirodno niz ramena. Po želji možete izdvojiti jedan pramen sa strane, uvrnuti ka unutra dva puta, staviti za uho i fiksirati ukosnicom ili dekorativnom šnalom.

U duhu praznika: Wet Look je savršena frizura da se razigrate s ukosnicama, šnalama i perlicama koje možete pronaći i u omiljenim dm prodavnicama. S obzirom da je frizura jednostavna, ukrasi će posebno doći do izražaja.