Active Beauty
Konačno odmor! Kako će to podnijeti vaša veza?

Ove strategije trebate poznavati kao partner kako biste se kao par vratili sa odmora.

Konačno odmor! Kako će to podnijeti vaša veza?

Odlazak na odmor ne znači nužno da će svakodnevne brige tek tako nestati. Odmor je zapravo veliki izazov za vezu. Trenerica za vezu Hilde Fehr poznaje najbolje strategije kako će odmor za parove najbolje uspjeti – i to na način da se kao par vratite kući.

Potrebe partnera shvatiti ozbiljno, bez osuđivanja

Ne postoje ispravne i glupe želje već maksimalno različite, ali jednako važne koje žele biti ispunjenje.

Prihvatiti partnera onakvog kakav jeste

Neiskreni kompromisi i nametnuti zajednički interesi samo vode ka problemima. Bolja su rješenja u kojima se poštuju obje strane.

Uzeti si vrijeme za sebe

Faze u kojima si ispunjavate vlastita očekivanja umjesto da se stalno prilagođavate jednako su važne kao i zajedničko vrijeme. Na taj način svaki partner ima svoj slobodni prostor kako bi se bavio vlastitim potrebama. Stalno prilagođavanje kako bi se ispunili hollywoodski kliše o savršenom odmoru u samoći u dvoje, u stvarnosti nikoga neće zadovoljiti.

Fokusirati se na druge stvari, ne samo na probleme

Ako se koncentrišemo na to da se povežemo sa partnerom umjesto na probleme, isti će odmah postati manje bitni.

Prethodno izgovoriti jasne ciljeve

Kako odmor ne bi postao izazov za vezu, neophodno je već prije samog puta konkretno razgovarati sa partnerom. U protivnom će odmor postati konstantni kompromis u kojem će oba partnera imati osjećaj da se stalno moraju prilagođavati. A to nikoga neće usrećiti.

Ne izbjegavati konflikte po svaku cijenu

Ukoliko na odmoru po svaku cijenu izbjegavate konflikt, pronaći ćete se u neugodnoj situaciji. Biti stalno između svojih želja i želja partnera kako se ne bismo svađali, izazvat će neugodnost čak i u najljepšim ambijentima odmora. Važnije je koncentrisati se na stvari koje stvaraju bliskost i koje povezuju te njegovati razgovore i zajedničke strasti.

Odmor kao prilika za novo upoznavanje

Ako odmor shvatite kao priliku da se ponovo upoznate s partnerom umjesto da izazivate stare konflikte, pojačat ćete efekt odmaranja ali i vašu vezu – i to znatno. A ako i u svakodnevnici uspijete pronaći jednake zajedničke momente koje ste njegovali na odmoru, ista će sama po sebi postati odmor. To će u konačnici poboljšati kvalitet veze.