Active Beauty
Od koralnocrvene do bronze: Trend boje proljeća 2020.

Sjajna koralnocrvena, svjetlucave aqua nijane i blistava bronza postavljaju nove akcente.

Od koralnocrvene do bronze: Trend boje proljeća 2020.

Zima se lagano bliži svome kraju, priroda se budi i prve zrake sunca miluju dušu. Idealno vrijeme, dakle, da isprobate najljepše trend boje proljeća i ponovo otkrijete sebe. Sjajna koralnocrvena, svjetlucave aqua nijanse i blistava bronza postavljaju svježe akcente i bude uzbuđenost zbog dolaska toplog perioda godine.

Flashy Eyes & Boy-Brows

Proljeće će biti šareno! Od sada su u fokusu oči i zablistat će u jarkim bojama od nijanse crvene narandže pa sve do koralnocrvene. A posebno interesantno će biti ako istu nanesete u širokom luku (na kapku). Decentnije će biti ako crvena isključivo naglasi pregib kapka.

Ovako to ide: Koralnocrvena sjena za oči se nosi u kombinaciji s nježnom, tamnom linijom tuša i maskarom, kako bi oči izgledale svježe i blistavo. Za lijepi kontrast, uz ženstveni make up očiju savršeno odgovaraju prirodne, guste obrve.

 

Gradient Nails

Zašto se odlučiti za jednu boju laka, kada postoji toliko mnogo lijepih nijansi boja? 2020. nastavlja se trend kombinovanja omiljenih boja na noktima. I to u formi slijeda boja od tamnih ka svijetlim.

Ovako to ide: Takozvani Gardent Nails najljepše izgledaju kada nijanse boja potiču iz iste porodice boja. Ako više volite prirodni izgled boje, koristite nude, bež i roze nijanse, a svježe s primjesom ljeta zablistat će nokti u nijansama breskve i korala.

 

 

Nježna blistavost

2020. godinu također će obilježiti zdravi glow tena uz najljepše proljetne trendove. Primer i make up koji u sebi sadrže svjetlucave čestice dočarat će ravnomjerni sjaj na vaše lice – ili naglasiti dio lica između jagodičnih kostiju i obrva uz highlighter. Osim toga: Na scenu se vratio sjaj za usne i nudi blistavu alternativu.

Ovako to ide: Kao pripremu uraditi piling usana i nanijeti masni njegujući proizvod. Potom nanijeti sjaj od unutrašnje ka vanjskoj strani, izostavljajući uglove usana.

 

 

Nebo i more

Od classic blue preko akvamarina pa sve do pastelne: Blistave plave nijanse su trend boje godine i u trenu će dočarati nebesku lakoću na kapke i nokte. Različite nijanse mogu se kombinovati po želji, a posebno efektno će djelovati svjetlucave teksture koje reflektuju svjetlost.

Ovako to ide: Jarke boje zahtijevaju odgovarajuću podlogu. Kod plavog laka neophodno je koristiti podlogu i nadlak, a kada je u pitanju sjena, primer je zadužen za postojanost.

 

 

Bronzano doba

Da, postoji, ona jedna boja sjene, koja uvijek odgovara i koja svima pristaje: bronza. Preko dana ista se nanosi decentnije, pružajući licu prirodni sjaj, a za večernje izlaske kombinuje se uz crni tuš i intenzivno nanesenu maskaru.

Ovako to ide: Bronze eyes djeluju posebno usklađeno ako se i na donji kapak nanese ista nijansa boje. Izvucite boju do vanjskog ugla oka i izblendajte sa sjenom s gornjeg kapka.