Active Beauty
Od sjene do laka: Proljeće je u znaku veselih boja

Make-up može mnogo više od prekrivanja manjih nedostataka.

Od sjene do laka: Proljeće je u znaku veselih boja

Tirkizna sjena na očima ili blistava nijansa maline na usnama unijet će svježinu u vaš izgled. Ipak, ako želite prekinuti ustaljenu make up rutinu, jednostavno započnite eksperimentisati s blistavim bojama.

 

Uz jarke boje u novo vrijeme

Nova životna faza ili novi posao? Promjene obično ne dolaze samo iznutra. Naš izgled, stil i make up također mogu naglasiti novi osjećaj kojem smo se okrenuli u okviru promjena. Kada su u pitanju stilske promjene, često je potrebno dosta hrabrosti da bi se usudili isprobati nove boje. Madonna je u osamdesetim godinama pokazala kako se to radi – a danas su jarke boje ponovo u trendu i tu su kako bismo naglasili osobenost jakih žena u nama. U nastavku otkrijte nekoliko savjeta kako u make up rutinu aktivno integrisati boje.

 

Vesele sjene

Mogućnosti su bezbrojne kada je u pitanju naglašavanje očiju. Od uzbudljivih kompozicija sjene pa sve do zavodljivih „krila“ tuša odnosno olovke za oči.

Ovako to ide:

Za mistični look kombinujte trend boje poput pastelne narandžaste i smaragdne zelene  uz metodu Colour-Blocking. Ako vam je make up Smokey Eyes draži, pomiješajte sjene u različitim nijansama boje kako biste postigli nježno stapanje boja.

 

Veseli nokti

Uzbudljive boje poput sunčane žute ili limete naglasit će nokte na pravi način. Pastelna žuta savršeno će zaokružiti ovaj svježi, ljetni look. Kako bi vrhovi noktiju izgledali cool, a boja bila dugotrajnija, gusti lak nanesite precizno.

Na primjer: Kako biste površinu pripremili za lakiranje, nanesite transparentnu bazu. Na taj način ćete ujednačiti ploču nokta i istu zaštititi od obojenja. Nakon boje nanesite nadlak, kako bi ista bila postojanija.

 

 

Vesele usne

Crvene usne su klasik kada je u pitanju statement look. Ako, ipak, želite promjenu, isprobajte različite nijanse crvene, poput nijanse maline ili kupine.

Savjet: Prije nanošenja boje, neophodna je odgovarajuća njega usana. Za nježne usne preporučuje se piling od šećera i meda koji se nanosi i nježno utrlja na usne.

 

Mali šareni akcenti

Ako svoj tip ne želite promijeniti u potpunosti, ostanite sebi vjerni, jer već minimalne promjene mogu postići mnogo toga. Na primjer uz highlighter boje breskve koji će dodatno naglasiti jagodične kosti ili uz plavu maskaru za ljetni večernji izlazak.

Ako ste inspirisani da se prepustite vlastitoj kreativnosti, isprobajte kombinacije boja poput akvamarina i koralne, kako biste postigli intenzivniji look.

Umjetnost se krije u tome da postignete interesantne suprotnosti bez da rezultat bude previše šaren.