Active Beauty
Oprez, glatka koža!

Savršena biki zona.

Oprez, glatka koža!

Brojni putevi vode do savršene bikini zone. Lične preferencije često odlučuju koji je ispravan.

„Landing Strip“, „Brazilian“ ili radikalni „Hollywood Cut“ kod kojeg nema niti jedne dlačice na vidiku: frizure intimnog područja također podliježu trendovima. Spektar od potpuno odstranjenih dlačica preko geometrijskih oblika pa sve do prirodnog izgleda – velik je i raznolik. Ali s obzirom na to da je verzija prirodnog izgleda gotovo pa izumrla, na neki način moramo da se riješimo izraslih dlačica. Koja će metoda biti definitivna, odlučuje nivo boli i dugotrajnost učinka.

Metoda 1: epilacija

Kako funkcioniše:

U postupku epilacije se koristi električni aparat za epilaciju koji radi na principu okretaja epilacijskih diskova koji povlače dlaku iz korijena umjesto da je režu. Stepen boli varira zavisno o osjetljivosti na bol, od blagog čupkanja pa sve do ekstremno neugodne boli. Ako trpite bol već pri epilaciji nogu, zaboravite odstranjivanje dlačica intimne zone na ovaj način. Velika prednost ove metode je dugotrajnost osjećaja glatke kože. Dlačice za otprilike mjesec dana ponovo narastu do pune dužine.

 

Preporučujemo:
Senzitivna preciznost. Veet Sensitive Precision Beauty Styler, električni trimer, posebno je osmišljen za osjetljive dijelove tijela poput bikini zone, pazuha i lica. Ne izaziva iritacije.

Metoda 2: odstranjivanje dlačica voskom

Kako funkcioniše:

I u slučaju ove metode morat ćete stisnuti zube. Tehnika odstranjivanja se temelji na vrućem ili hladnom vosku koji se premazuje preko dlačica, a na premazani sloj stavlja se traka od flisa koja se zatim kratkim trzajem poteže suprotno od smjera rasta dlačica. Da biste postigli optimalan rezultat i u bikini području, dlačice bi morale biti dugačke barem 5 mm. Dobra vijest je što je iskustvo pokazalo kako bol jenjava pri svakom sljedećem tretmanu, a dlačice ponovo počinju da rastu otprilike nakon 4 sedmice.

 

Preporučujemo:
U jednom potezu. Za brzo i učinkovito odrstanjivanje dlačica tu je Balea. Roll-on, topli vosak za depilaciju.

Kako izgleda uspješno mokro brijanje?

∙ Da biste bili potpuno temeljiti, preporučuje se da se istuširate ili okupate prije brijanja. U tom slučaju su dlačice mekše, pa se lakše odstranjuju.
Najbolje je brijati se noću da bi se koža mogla odmoriti.
Duge dlačice podrežite prije brijanja, u protivnom bi brijač mogao zaštopati.
Piling između dva tretmana brijanja pomaže u uklanjanju mladih dlačica koje su tek izrasle iz folikula. Tako ćete izbjeći upale nakon brijanja.
Odgovarajući proizvodi su osnova savršenog postupka brijanja, a to su: gel ili pjena za brijanje te oštre britvice.
Tupe britvice su noćna mora za kožu i nakon njihova korištenja upale i urasle dlačice je nemoguće izbjeći.
Britvice je potrebno mijenjati svakih šest sedmica.
Uvijek je potrebno brijati u smjeru rasta dlačice te je pritom važno zategnuti kožu. Tako štitite pore i izbjegavate izbijanje upala.
Nakon brijanja intimnog područja koži je potrebna obilna njega. Kreme i losioni koji sadrže aloe veru, izvrstan su odabir u ovom slučaju.
Treba izbjegavati proizvode koji mogu nadražiti kožu jer, na primjer, sadrže alkohol.
U slučaju da dođe do iritacije, intimnu zonu je potrebno premazati puderom za bebe jer ima protuupalno djelovanje.
Nakon brijanja nemojte ići u saunu ili na trening jer znoj pogoduje bakterijama koje nisu poželjne na svježe obrijanoj bikini zoni.

Metoda 3: Sredstva za odrstranjivanje dlačica

Kako funkcioniše:

Sredstva za odstranjivanje dlačica, pjena, krema ili roll-on, odstranjuju dlačice tako što njihovi sastojci utiču na razgradnju strukture dlačice nakon čega one same otpadaju. Riječ je o kratkom, bezbolnom postupku koji svako može da sprovede u svoja četiri zida. U svakom slučaju, rezultat je vidljiv do deset dana od postupka. Jedini rizik predstavljaju hemijski sastojci koji mogu izazvati alergijske reakcije i koji ne smiju doći u doticaj sa sluznicom.

 

Preporučujemo:
Nježno, nježnije. Veet krema za depilaciju s aloe verom, posebno je pogodna za sojetljivu kožu. Nježno uklanja dlačice.

Važno: Sredstvo za odstranjivanje dlačica nanesite na malom području na koži prije nego što počnete odstranjivati dlačice da biste provjerili moguće reakcije kože.

Metoda 4: Odstranjivanje dlačica šećernom pastom

Kako funkcioniše:

Odstranjivanje dlačica šećernom pastom je učinkovito kao i metoda odstranjivanja dlačica voskom, ali je manje bolno jer se dlačice odstranjuju u smjeru rasta dlake. Ovom metodom je zagarantovana glatka koža tri do šest sedmica pri čemu se vruća šećerna pasta nanosi u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a zatim se povlači u smjeru njihova rasta. Pasta se pretežno sastoji od prirodnih sastojaka, pa je isključena mogućnost nadražene kože i crvenila. Čak može djelovati protuupalno.

 

Preporučujemo:
Slatki dodiri.
Cleopatra šećerna pasta za depilaciju, sa kamilicom i uljem argana, za učinkovito uklanjanje dlačica. Ne izaziva crvenilo ni iritacije.

Savjet iz dm-a: Da biste izbjegli urasle dlačice i prištiće, na kožu nanosite piling dvaput sedmično, počevši treći dan od odstranjivanja dlačica šećernom pastom.

Metoda 5: Mokro brijanje

Kako funkcioniše:

Mokro brijanje je najuobičajeniji oblik odstranjivanja dlačica koji podrazumijeva površinsko uklanjanje dlačica. Postupak je brz, povoljan, jednostavan i ako pratite nekoliko jednostavnih pravila, bezbolan. Pritom se dlačice što je moguće oštrijim britvicama odstranjuju u smjeru rasta dlačica. Počinju rasti jedan do tri dana nakon brijanja, pa se postupak mora i ponoviti.

Preporučujemo:
Učinkovito i brzo. Wilkinson
Sword, Intuition Naturals, aparat za brijanje, efikasno i nježno uklanja dlačice, a istovremeno njeguje kožu.