Active Beauty
Pokloni za svaki povod: 7 ideja za sve prilike

Tražite poklone? Pružamo vam najinteresantnije ideje koje će sigurno svakoga obradovati.

Pokloni za svaki povod: 7 ideja za sve prilike

Poklanjati možemo svoje najdraže bez nekog bitnog razloga, ne mora to biti uvijek rođendanski ili novogodišnji poklon. Pokloni za svaku priliku i svaki tip osobe možete pronaći u dm-u. Da li će to biti nešto za fitness, za opuštanje, oslobađanje od stresa ili neka samostalna kreacija, prepušteno je samo vama: Mi smo za vas prikupili nekoliko inspiracija za svačiji ukus, a možete ih i sebi pokloniti.

Poklon – inspiracije za sve prilike

DIY poklon: Sapun i čaj

Naravno da postoji veliki izbor divnih sapuna na ponudi – ali sapun „po mjeri“može biti nešto zaista posebno. Poznajete omiljenu vrstu čaja ili omiljeni začin najbolje prijateljice? Onda neka to bude glavni sastojak vašeg sapuna, jer se sapun od čaja da veoma lako napraviti i može biti pun pogodak kao poklon.

Savjet: Osušene latice cvijeća su savršene za sapune, mirišu ugodno i pritom su lijepog izgleda.

DIY svijeće

Svako voli svijeće, ali zabavno je iste pripremiti i samostalno. Sve što je za to potrebno su ostaci starih svijeća i prirodnih aromatičnih ulja kao što su čista prirodna eterična ulja. Za ovo su vam potrebna i dva manja lonca, kašika, fitilj, čista staklena posuda i malo vode. Bolgerka Judith Bohnert na svom blogu pokazuje kako napraviti stilizovane mirsine svijeće s narandžama i ruzmarinom.

Miris kao samostalna kreacija

Kao i svake godine poklanjamo omiljeni parfem? Zašto da ne. Pritom možete za promjenu napraviti i svoju mirisnu kreaciju. Blogerka Margareta Ahrer na svojoj stranici aroma1x1.com  prezentuje različite DIY mirisne recepte s eteričnim uljima – kao naprimjer parfem s čistim uljem ruže.  Kome je ovo previše zahtjevno može posegnuti za osvježavajućim bio mirisom.

Pokloni povodom rođenja djeteta

Iako postoji bezbroj slatkih odjevnih predmeta, plišanih meda i siperaka koji će obradovati novopečene mama i tate, isti će se ipak više obradovati malim wellness trenucima kod kuće. Kako vam se čini mali spa paket kod kuće s rekvizitom za kupanje i uljem za masažu stomaka kao poklon? Kupanje ne predstavlja samo za bebe poseban ritual, nego i za roditelje.

Zdravlje na poklon

Zašto svojima željeti uvijek zdravlje, umjesto da im poklonimo zdravlje?

Fitness se ne može pokloniti, ali postoje dodaci za vježbanje koji nam pomažu da ostanemo u formi.

Uže za skakanje, prostirka za vježbanje i slično: Postoji veliki izbor malih prazničnih paketića sa sportskim slušalicama, rekvizitom za održavanje ravnoteže, duplim prostirkama za vježbanje kao i mini trampolinom. Znatiželju mogu probuditi Hula-Hoop kao i prostirka za jogu s ukrasnom mašnom koju ćete položiti ispod jelke. Ko obraća pažnju na održivost može posegnuti za modelima od prirodnog kaučuka, a uz to je najbolje priložiti i jedno dezinfekcijsko sredstvo ili higijenski sprej. Za dovoljan unos tečnosti možete pokloniti sportsku flašu za vodu, a s tim ništa ne možete pogriješiti, jer je kod sporta unos tečnosti neizostavan.

Wellness za duh i tijelo

Ko želi pokloniti opuštanje može to učiniti u obliku opuštajućih dodataka kupkama. Ovaj poklon možete upotpuniti poklon paketom za njegu tijela pomoću kojih ćete nakon kupke svojoj koži pružiti potrebnu njegu, a koža će vam biti mekana na dodir. Na listi želja se nalazi još nešto za opuštanje? Onda će možda masaža biti savršen poklon.  Prirodna spužva za kupanje može poslužiti kao simboličan poklon za ovu namjenu.

Fotografije za lijepa sjećanja

Lijepa sjećanja čine nas sretnim, a fotografije su idealne za to. Izradite fotografije koje imate pohranjene u mobitelu ili računaru i poklonite ih dragim osobama.