Active Beauty
Brownies s bademovim brašnom

Kvadratično, klasično, fantastično.

Brownies s bademovim brašnom

Čokolada je prva asocijacija kada su u pitanju hladni dani. Najbolje u obliku kolača, naravno kojeg sami pripremimo.

Priprema: 20 minuta plus 25 minuta za pečenje

Sastojci za 9 brownies

  • dmBio suncokretovo brašno, 300 g
  • dmBio tamna čokolada 70% kakaa, 100 g
  • dmBio bezglutenski prašak za pecivo, 68 g
  • dmBio kokosov šećer, 250 g
  • dmBio jezgre oraha, 150 g
  • 3 jajeta
  • 1/3 čajne kašike soli

Priprema:

1. Zagrijati rernu na 180 stepeni.
2. Grubo nasjeckati čokoladu, polovinu ostaviti sa strane, drugu polovinu istopiti zajedno s kokosovim uljem.
3. U jednoj zdjeli pomiješati jaja i kokosov šećer. Dodati istopljenu čokoladu s kokosovim uljem i promiješati. Dodati bademovo brašno, prašak za pecivo i so te promiješati tako da smjesa postane glatko tijesto. Potom dodati ostatak čokolade.
4. Na tepsiju dimenzija 20 x 20 cm staviti papir za pečenje i na njega izliti tijesto. Površinu tijesta izravnati pokvašenim rukama. Grubo nasjeckati orahe i raspodijeliti po površini tijesta.
5. Peći 20-25 minuta. Čačkalicom provjeriti da li je tijesto dovoljno pečeno: Ako se tijesto ne zalijepi za čačkalicu, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Isjeći na kvadrate veličine 6 x 6 i servirati.