Active Beauty
Ruž kao rumenilo, maskara kao eyeliner: Možemo više!

Da li ste znali da ruž možete koristiti kao rumenilo?

Ruž kao rumenilo, maskara kao eyeliner: Možemo više!

Maskara kao eyeliner, puder za obrve kao sjena, a odgovarajuća boja ruža kao rumenilo? Ovim proizvodima lako se da promijeniti namjena pa tako postaju ALLAROUND-talenti. To će uštedjeti mjesto, vrijeme i novac, a isprobavanje je prava zabava! Isprobali smo najznačajnije multitalente i otkrili različite funkcije.

Ruž, sjene, maskara: Ovi proizvodi pravi su multitalenti

  1. Ruž 

Kao rumenilo: Poštedite se skupih proizvoda i na obraze nanesite ruž za usne. A umjesto highlightera nanesite svjetlucavi sjaj za usne.Kao sjena: Razigrana roze boja, zavodnička smeđa ili nježna nude varijanta: Ruž nanesite na kapke, zasigurno se nećete pokajati. Klasični crveni tonovi također su pogodni za oči.Savjet stručnjaka: Uz odgovarajući primer za sjene, glossy look također se neće razmazati.Kao eyeliner: Uz tamni ruž i tanku četkicu izvući ćete savršenu liniju.

 

2. Sjene

Oprez, na redu je oličenje multitalenta! U zavisnosti od boje, sjene možete koristiti u različite svrhe.Kao puder za obrve: Tamna ili sivkasta smeđa s malim udjelom narandžaste ili jarka crna uz koju obično pravite Smokey Eyes, savršene su kao puder za obrve. Važno: Boju prilagodite boji obrva.

Kao bronzer: Neovisno da li mat ili svjetlucavo: Smeđa sjena s nježnim narandžastim ili crvenim podtonom odlična je alternativa uobičajenom bronzeru. A ono što je zanimljivo jeste da isto vrijedi i obrnuto: Make up za preplanuli ten postaje doista glowy, ako slične nijanse nanesete na oči. Neovisno da li koristili svjetlucavi ili mat bronzer, nanesite ga na gornji kapak i uz donju liniju trepavica. Time ćete postići lijepi, ujednačeni finiš.

Za konturisanje: Što je boja hladnija (dakle, sa što manjim udjelom narandžaste), to jednostavnije se da konturisati uz mat, smeđu sjenu.

Kao rumenilo: Brzinski savjet: Roze, crvene i smeđe nijanse omiljene palete sjena lako se nanose u vidu rumenila na lice i za tren će osvježiti lice.

Kao highlighter: Zlatna, srebrena ili roze: Svjetlucave sjene savršene su kao highlight na obrazima, u rubovima očiju i ispod obrva. Čak i ne moraju svjetlucati – bjeličasta sjena ili sjena u boji kože optički će naglasiti obraze i željeni predio lica.

 

3. Maskara

Kao eyeliner: Kome to nije poznato: Upravo ste kupili eyeliner u gelu i već se osušio. Mi kažemo dosta: Jednostavno maskaru iskoristite kao eyeliner! Za isto je potrebna odgovarajuća četkica, pomoću koje ćete nanijeti boju – gotovo!Kao gel za obrve: Ono što fiksira trepavice, fiksirat će i obrve. Vodite računa o odgovarajućoj boji, kako obrve ne bi bile previše tamne. Ako iste ne želite ispuniti dodatnom bojom u vidu pudera ili olovke, uštedjet ćete korak, jer gel u boji i maskara automatski će doprinijeti volumenu.

Za izrastak: Ko danas još ima vremena, svakih nekoliko sedmica ići kod frizera? Rješenje: Prekriti izrastak – speed varijanta. Ovaj trik najpogodniji je za tamnu kosu, a kod svjetlijeg ili sijedog izrastka. Pritom odstranite višak boje s četkice maskare, kako ne biste pretjerali.

 

4. Olovka za obrve

Kao olovka za oči: Olovke za obrve često su malo tvrđe od olovaka za oči – osim toga ih ne razlikuje mnogo. To se jednostavno da riješiti ako vrh olovke malo zagrijete (dlanovima ili fenom).Kao olovka za usne: Topli, smeđi tonovi, koji u najboljem slučaju nisu previše tamni, savršeni su kao boja za usne i jednostavno će zamijeniti olovke za usne.