Roze i narandžasta daju peach fuzz

Boja koja zrači ujedinjenošću, slobodom, toplinom i sigurnošću – to je razlog zašto je Pantone institut za boje peach fuzz odabrao za boju 2024. godine. Dobija se kada se međusobno miješaju roze i narandžasta – obje boje kojima se prema psihologiji boja pripisuju pozitivne osobine:

  • narandžsta simbolizuje sreću, motivaciju i životnu radost, pa time djeluje stimulirajuće i poticajno.
  • roze pojačava pozitivne osjećaje i ublažava agresiju i snagu.

Nakon krizne i naporne 2023. Godine, ova godina će u pogledu boja biti istinska zraka nade!

Nenametljiva elegancija za svaku situaciju

Uz peach fuzz u svakom se životnom području, ljepota, moda ili uređenje interijera, mogu dodati zgodni, bezvremenski i plemeniti naglasci. Pa krenimo:

  1. Ljepota: sjajna stvar kod ove nijanse boje je to što se može stilizovati uz svaki look i za svaku priliku - jer je svestrana, suzdržana i elegantna u isto vrijeme. Nanesen na obraze, topli osnovni ton daje licu svježinu i sjajan finiš. U kombinaciji s tamnim bojama i bogatim bobičastim i crvenim tonovima (npr. na usnama), stvara se elegantan i uzbudljiv večernji look. Ako inače niste ljubitelj make up-a, dodaci za kosu u pastelno narandžastoj boji također će privući pažnju!

  2. Moda: Ni ovdje nema ograničenja u stajling kombinacijama. Posebno lijepa: mješavina s drugim pastelnim nijansama, kao što su: kadulja zelena ili baby plava. Malo elegantnije postaje ako odaberete dodatke (nakit, torbe) u trend bojama i kombinujete ih sa smeđom, antracit ili crnom. Ako volite eksperimentisati, možete svoj look stilizovati žarkim bojama kao što su narandžasta, roze, žuta ili se odlučite za sveobuhvatni izgled.

  3. Stanovanje: Ako želite da vaša četiri zida budu pomalo sanjiva i romantična, možete unijeti dašak svježeg zraka u postojeći, prilično svijetli koncept stanovanja s nekoliko trendi akcenata, npr. s manjim dodacima kao što su: tabure, slike ili navlake za jastuke. Slično modi, boja još više dolazi do izražaja kada se stopi s tamnim tonovima. Super moderan: kada se peach fuzz susretne sa šumskom zelenom.