Active Beauty
Spužvica za puder: Evo šta sve može!

Baš cool jaje

Spužvica za puder: Evo šta sve može!

Kaširanje, konturisanje i još puno toga: Spužvica za puder je multitalent! Najmanje je 7 dobrih razloga za korištenje spužvice za make up.
Ova čudesna spužvica u obliku jaja vizažistice iz Hollywooda Rea Ann Silve uspijeva nanijeti puder, rumenilo, korektor za oči i još puno toga na naše lice te je s pravom na dobrom glasu. Spužvice za puder, primjerice iz dm-a, nisu samo među vizažistima popularne zahvaljujući svojoj svestranosti.

Zaobljena spužvica s praktičnim vrhom već dugo ima stalno mjesto u našoj kozmetičkoj torbici. I to s pravom: Ona pomaže kod nanošenja i sjenčenja make up-a, osigurava manju potrošnju proizvoda i zahvaljujući njoj imamo i druge trikove u rukavu.


7 dobrih razloga za spužvicu za puder

1. Koristimo manje pudera i sličnih proizvoda

Spužvica za puder nam pomaže u tome da nam ostaje više proizvoda za duže vrijeme. To joj uspijeva jer je prije primjene kratko navlažimo. Jednostavno je držite pod mlazom vode dok ne upije vodu, zatim dobro istisnite i potapkajte spužvicu čistim peškirom. Tim se korakom zatvaraju pore spužvice te proizvod, koji želimo nanijeti, prianja samo za površinu i ne dospijeva u unutrašnjost kao kod uobičajnih spužvica za šminkanje.


2. Jaje za make-up: savršeni oblik za sve želje

Spužvica za puder je sama po sebi malo čudo fleksibilnosti. Široka strana bez rubova je idealna za nanošenje pudera ili BB kreme bez mrlja na licu. Šiljasta strana je idealna kada treba prekriti manja mjesta na licu. Uz malo spretnosti sa spužvicom za puder možete čak napraviti i smokey eyes. Pored toga sada postoje i male spužvice za puder iz dm-a koje su posebno razvijene za nanošenje make up-a za kamuflažu.


3. Manje sjaja nego kod nanošenja prstima

Mnogi od nas puder vole nanositi pomoću prstiju. No, zbog prirodnog masnog sloja kože na lice dospijeva i više sjaja nego što želimo. Sa spužvicom za puder iz dm-a rezultat će biti besprijekoran i mat.

4. Spužvica za puder: dobro čišćenje kao praktičan popratni efekat

Spužvica za puder ne pomaže samo u postizanju ravnomjernog izgleda make up-aa, nego i otklanja prljavštinu i odumrle ćelije kože. Time se sprječava da nečistoće ili upale na koži lica ne mogu tako lako nastati. Važno je pritom obratiti pažnju da se za čišćenje lica koristi čista spužvica za puder. Nanesite malo mlijeka za čišćenje i protrljajte lice spužvicom. Spužvicu za puder temeljito očistite nakon svakog čišćenja lica, najbolje sa sapunom ili blagim šamponom. Savjet: Svaka tri mjeseca bi trebalo zamijeniti staru spužvicu novom.


5. Konačno samotamnjenje bez pruga

Ravnomjerno nanošenje proizvoda nije važno samo na licu i kod primjene sredstva za samotamnjenje je poželjno izbjegavanje bilo kakvih pruga na tijelu. Tu će vam dobro poslužiti spužvica za puder. Posebno kod mjesta kao što je prostor između prstiju na ruci ili nožnih prstiju je jajasta spužvica stvarno dobro pomagalo.


6. Prirodno fiksiranje pudera jajem za make-up

S čudesnim jajetom se može i dobro učvrstiti make-up na vašem licu. Ovako krenite: Navlažite spužvicu za puder i nježno njome tapkajte po licu po kojem ste već nanijeli vaš puder. Minimalno ispuštanje vlažnosti iz spužvice će učvrstiti vaš look.


7. Spužvica za puder može još puno više

Za kraj, spužvicu za puder obožavamo i zato što nam je zaista od velike pomoći kod raznih stvari. Njome možemo sasvim jednostavno i brzo nanijeti ulje za nokte, stvoriti umjetničke nokte ombre izgleda (lak u boji natapkati pomoću spužvice), brzo i učinkovito odstraniti make up s očiju i u nuždi očistiti ekran na mobitelu. Obožavatelji make up-a, šta više možete poželjeti!