Active Beauty
Aktivni ugljen: trend ljepote za kožu i zube

Black beauty

Aktivni ugljen: trend ljepote za kožu i zube

Aktivni ugljen se stoljećima održao u Aziji kao prirodni lijek. Sada ova crna aktivna tvar postaje dijelom naše beauty rutine za kožu i zube.

Što je aktivni ugljen?

Mnogi proizvodi za ljepotu su odjednom u crnoj varijanti. Razlog tome je novi trendovski sastojak aktivni ugljen. Prirodna aktivna tvar dobiva se postupkom pirolize. Pritom se suho drvo u uslovima bez prisutnosti kisika zagrijava na visoke temperature. U Aziji je aktivni ugljen već stoljećima cijenjen kao prirodni lijek, a sada osvaja u njezi lica i zubi!

 

Sve ovo može postići aktivni ugljen u njezi!

Gel za tuširanje, piling, dezodorans, peel off maske i maske u maramici postoje sada i s aktivnim ugljenom kao dodatna njega! U gelu za tuširanje aktivni ugljen čisti duboko u pore i izvlači suvišni sloj iz kože. Maske i pilinzi s aktivnim ugljenom vežu tokom djelovanja nečistoće, loj i odumrle stanice kože. Oni se zatim uklanjaju skidanjem maske i koža je dubinski očišćena. Aktivni ugljen djeluje protiv prištića posebno dobro u kombinaciji sa salicilnom kiselinom te pruža ravnomjerni ten. Budući da aktivni ugljen ima lagano dezinfekcijsko djelovanje, ova aktivna tvar u dezodoransima štiti i protiv neugodnih tjelesnih mirisa.

Sjajno bijeli osmijeh s aktivnim ugljenom

U pasti za zube ovaj prirodni, crni sastojak u potpunosti bez mikroplastike ili sredstava za izbjeljivanje uklanja boje i naslage bez da poput ostalih abrazivnih sredstava napada caklinu. Osim toga, aktivni ugljen ima lagano dezinfekcijsko djelovanje koje može odstraniti bakterije u ustima i na taj način spriječiti loš dah.