Active Beauty
Šest činjenica o čudotvornim uljima za lice

Zdrava njega

Šest činjenica o čudotvornim uljima za lice

Mnogi brendovi u svoju ponudu su uključili čudotvornu kapljicu zlata - ulja za lice. Ipak, mnogima je i dalje neobično koristiti ih u rutinama njege lica. Stoga, u nastavku otkrijte činjenice u vezi sa ovim čudotvorcem.
Kod suhog i osjetljivog lica, ulje je od posebne važnosti, jer kožu hidratizira. Ipak, važno je poznavati mjeru, kako lice ne bi previše sjajilo.
 

1. Pronađite odgovarajuće ulje za lice

Njegujuće ulje se kao takvo brzo upija i ostavlja samo veoma tanki sloj na površini. On štiti kožu od vanjskih uticaja. Međutim, moguće je da neki proizvod bude previše bogat za vaš tip kože pa se stoga ne može do kraja upiti. U tom slučaju trebate odabirati laganije formule. Njih možete prepoznati po svjetlijoj boji u bočici.
 

2. Ulje za lice kod zahtjevne kože?

Ako se borite s masnom kožom, sigurno morate prevazići strah od nanošenja ulja na svoju kožu. Ali isplati se! Kvalitetna ulja za lice mogu regulisati proizvodnju sebuma pa čak i suzbijati upale. Za to je posebno dobro arganovo ulje. Uljima za lice se mogu tretirati i pigmentne mrlje te usporiti starenje kože. Tu se preporučuje primjena ulja šipka.

3. Obratite pažnju na redoslijed

Da bi ulje za lice ostvarilo optimalni učinak, treba voditi računa o redoslijedu kojim nanosite pojedinačne proizvode. Važno je, za početak, temeljito očistiti lice, potom se nanosi ulje, a tek nakon toga krema za lice i skroz na kraju sredstvo za zaštitu od sunca. Nekoliko kapi ulja za lice moguće je pomiješati s kremom za lice ili s tečnim puderom pa tako osigurati savršeni sjaj.
 

4. Ulje za čišćenje

Ulje za lice može se - ali i ne mora - nanositi samo na očišćenu kožu: Može koristiti čak i za čišćenje. Pritom je dobro s lica prethodno skinuti šminku, a potom kružnim pokretima temeljito umasirati ulje u kožu. Po potrebi se višak proizvoda s lica za kraj može ukloniti blaznicom ili peškirom.
 

5. Mix and match

Velika prednost korištenja ulja za lice je što ih možete sami napraviti ovisno o individualnim potrebama i tipu kože. Najbolje je za to pretražiti internet, vidjeti koja ulja odgovaraju tipu kože te ih zatim kombinovati. Prvo se trebate odlučiti za bazno ulje (naprimjer maslinovo ulje). Bazna ulja često imaju dugi rok trajanja te su neosjetljiva i čine najveći dio u vašoj mješavini ulja (oko 50 posto). Ulja s aktivnim svojstvima (naprimjer ulje divlje ruže) zatim se mogu dodati u manjim dozama (oko 10-20 posto). Jojobino ulje je iznimno podnošljivo za sve tipove kože i uz to ima konzervirajuće djelovanje zbog čega se može dodati svakoj domaćoj mješavini ulja (oko 30 posto).

6. Recept za domaće ulje za lice

Sve što je potrebno za izradu vlastitog ulja za lice su smeđa staklena bočica, eventualno jedan ljevak, jedna pipeta i ulja koja želite koristiti. Za normalnu kožu primjeniti sljedeći recept. Za 100 ml ulja za lice potrebno je:
 
  • 50 ml bademovog ulja
  • 30 ml jojobinog ulja
  • 20 ml ulja konoplje
Ulijte sve u bočicu i dobro je protresite.