Active Beauty
Biti mama: unatoč Instagramu ne pravimo si pritisak!

How to be a mum

Biti mama: unatoč Instagramu ne pravimo si pritisak!

Skupa dizajnerska odjeća za majke i dijete (djecu), za Instagram savršeno inscenirane proslave za bebe i besprijekorni dom: ako pretražujete Instagram, mama se može brzo uloviti u tome da se uspoređuje s vlastitim životom. Biti mama i to bez pritiska s Instagrama je već izazovan zadatak. Za vas imamo tri savjeta kako da lijepi trenuci s vašim djetetom najbolje ostanu u sjećanju.

Biti mama bez pritiska s Instagrama: tri savjeta

1. Ostati autentični

Svakodnevnica s djetetom (djecom) u dizajnerskoj odjeći na visokim petama je nerealna. Radije obucite udobnu odjeću koja se može dobro oprati i u kojoj možete trčati za svojim djetetom na igralištu. I vaše dijete će rado nositi udobnu odjeću koja ne steže. Isto tako niste u obavezi da kao novopečena mama pokazujete savršeno tijelo. Biti mama znači i prihvatati svoje tijelo i ne oponašati nedostižne ideale. A vaš stan? Organizirajte ga tako da se vaša porodica u njemu ugodno osjeća i ne uspoređujte ga s besprijekorno pospremljenim i savršeno uređenim stanovima nekih mama na Instagramu. Budite svjesne da uvijek dobijete servirane dobro inscenirane snimke trenutaka. Koliko sati rada (i pomagača) je potrebno za osmišljavanje scene i koliko dugo nakon toga ostane netaknut taj „sveti svijet“, većinom ostane tajna.

2. Osvijestiti trenutak

Procjenjivanje svakog trenutka da provjerite da li bi to bila dobra fotografija ili video za društvene mreže. Ne moći uopće uživati u lijepim trenucima jer se oni nužno moraju dokumentirati: to često može završiti stresom i nema smisla. Koliko samo slika često ostane nepregledano na pametnom telefonu ili kompjuteru. Stručnjakinja za čišćenje fotografija Marie Kondo predlaže primjerice svjestan odabir vlastitih fotografija koje nam zaista nešto znače. I od toga se može izraditi fotoknjiga. Radije s prijateljima uživajte u ulozi mame: zajedno gradite kule od pijeska, idite van i otkrivajte prirodu ili se navečer mazite s klincima na kauču. Uzmite si vremena za svoje (svoju) dijete (djecu) i budite zaista prisutni kada se igrate s njima. Smijte se i neopterećeno doživite lijepe trenutke. Ako nešto želite dokumentirati za kasnije, napravite dvije do tri vesele fotografije i ponovno maknite telefon ili kameru. Nezaboravnih događaja prisjetit ćete se tako i tako bez fotografija i videozapisa

3. Pružite djetetu njegovu privatnu sferu

Biste li željeli da su vaši roditelji dokumentirali vaše zajedničko djetinjstvo i objavljivali to na društvenim medijima? Vjerojatno ne. Pružite djetetu njegovu privatnu sferu i nemojte povrijediti njegova prava na osobnost objavljivanjem vrlo privatnih trenutaka. Biti mama ponekad jednostavno znači i ostaviti dijete na miru. Ono se treba moći razvijati slobodno i nepromatrano. Često djeca i u školi doživljavaju mobbing kada se objavljuju njihove fotografije i videozapisi. To niti jedna majka ne želi za svoje dijete.