Active Beauty
Ljetni mocktail: molim jednu Caipirinhu!
Tekst: Anna Theresa Lohninger

Limeta za veselo osvježenje

Ljetni mocktail: molim jednu Caipirinhu!

Ljubitelji limeta, pažnja! Bacite se na ove zelene voćke i prepustite se pravom ljetnom užitku. Ovaj jednostavni recept za Caipirinhu Vas poziva na uživanje. Uz samo malo truda ćemo stvoriti osvježavajući mocktail za ugodne ljetne večeri.

A ono najbolje kada nam je neki bezalkoholni koktel baš jako ukusan? Možemo ga bez brige i razmišljanja piti koliko god želimo. Bilo da ste sami ili u društvu, u vrtu ili na balkonu - jedno posebno piće će dodatno začiniti Vaš savršeni ljetni dan. Priprema neće zahtijevati puno napora i truda jer radije ćemo se sunčati, nego dugo stajati u kuhinji. Tu će nam odlična opcija biti Virgin Caipirinha!

Caipirinha: ljeto u čaši, bez kapi alkohola

Recept za 2 mocktaila
Vrijeme pripreme: 10 minuta

Sastojci
 • 2 bio limete
 • 2 kašike (alternativno šećer od šećerne trske)
 • zdrobljeni led
 • 4 cl soka marakuje
 • 400 ml soka od đumbira

Priprema
 1. Limete operite pod vrućom vodom, narežite ih na kriške i rasporedite po čašama (dvije kriške ostavite sa strane za kasniju dekoraciju).
 2. Preko kriški limete pospite po 1 kašiku šećera od kokosovog cvijeta i dobro izgnječite tučkom.
 3. Dodajte u svaku čašu 2 cl soka od marakuje.
 4. Zatim svaku čašu sve do malo ispod ruba napunite drobljenim ledom.
 5. Nakon toga dodajte sok od đumbira.
 6. Za kraj ovo piće ukrasite kriškom limete, slamkom od održivog materijala i, ako imate, listićem matičnjaka ili mente.

Dobro je znati:
Drobljeni led možete jednostavno i sami napraviti s kalupima za kocke leda. Kocke leda samo prebacite u neku vrećicu i dobro ih usitnite koristeći valjak za tijesto kojim ćete prijeći preko vrećice.


Po čemu se ističu limete?

Limun i limeta poznati su po tome što sadrže vitamin C. Svjež sok limete i limuna sadrži puno kalcija koji se s limonoidima koje sadrži lako može vezati za vitamin C. Tako kalcij i vitamin C idu ruku pod ruku i sudjeluju u važnim procesima unutar našeg tijela. Bazna ravnoteža je npr. jedan od tih procesa.

Sve te mineralne soli i elementi u tragovima podupiru naše tijelo u unutarnjoj hidrataciji. Prema ayurvedi oni imaju rashladni učinak koji će nam upravo ljeti dobro doći. Kao stvoreno za našu Caipirinhu!

Dobro je znati:

Ako planirate kuru za pročišćavanje tijela ili Vas je uhvatila ljetna prehlada, onda ste u citrusima pronašli optimalnog saveznika za oslobađanje sluzi i pročišćavajućeg pomagača za svoj imunološki sistem.

Naši savjeti za divne trenutke uz Caipirinhu

Svejedno uživate li u svom bezalkoholnom koktelu sami, udvoje ili s obitelji i prijateljima - uzmite sebi vremena za lijepe misli. Neki časopis ili zabavna društvena igra u takvim trenucima mogu praviti dobro društvo.