Last minute radosti: Voćni kolač od biskvit

Sastojci za kalup za torte promjera 24 cm

  • 200 g brašna (plus nešto više za pripremu kalupa)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 125 g omekšanog maslaca ugrijanog na sobnoj temperaturi (plus nešto više za pripremu kalupa)
  • 100 g šećera + 2 kašičice za prekrivanje
  • 1 vrećica bourbon vanilin šećera
  • 3 jaja
  • 2 kašičice mlijeka, izvrsno je i: veganska alternativa za mlijeko: npr. napitak od zobi marke dmBio
  • cca. 300 g svježeg sezonskog bobičastog voća, npr. jagode ili maline
  • 4 kašičice listića badema

Priprema jednostavnog kolača za Majčin dan:

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C gornje/donje zagrijavanje.
Kalup za tortu promjera 24 cm obložite papirom za pečenjem, namastite rubove i lagano pospite brašnom te namastite rubove.

Brašno, prašak za pecivo i sol miješajte u posudi. U drugoj posudi za miješanje ručnim mikserom pjenasto umutite maslac, 100 g šećera, vanilin šećer i jaja. Tijesto je prozračno i kremasto kada je svijetložuto i nastaju mali mjehurići.

Dodajte mješavinu brašna i mlijeka, kratko miksajte sve dok ne dobijete jednakomjerno tijesto. Tijesto stavite u pripremljeni kalup i ravnomjerno ga zagladite pomoću kašike ili lopatice za pečenje.

Očistite voće, dobro ga osušite i, ako je potrebno, prepolovite. Nakon toga jednakomjerno ga raspodijeliti po tijestu.
Ostatak šećera i listića badema raspodijelite po kolaču i ostavite ga da se peče cca. 45 minuta na srednjoj vodilici u prethodno zagrijanoj pećnici.

Ostavite kolač da se ohladi i gotov je: jednostavan kolač za Majčin dan koji će lako uspjeti malim pomoćnicima i velikim početnicima u pečenju! A kada već govorimo o iznenađenjima: Povežite ove slatke poslastice ipak najbolje s ukusno osmišljenim stolom za doručak. Zajedničko vrijeme je u konačnici najdragocjeniji poklon!