Active Beauty
Lokne u svim varijacijama

Zatalasajmo se.

Lokne u svim varijacijama

Tipično: Uvijek želimo ono što ne možemo imati. Koja žena lijepe, ravne kose makar jednom nije poželjela imati razbarušene lokne? Srećom, postoje metode uz koje ćemo dostići željenu lavlju grivu.

Lokne

Uvojci najbolje uspijevaju pomoću uvijača za kosu ili štapića za uvijanje. Dodatni put do razbarušene kose jeste, na primjer, francuska pletenica na mokroj kosi. Nakon što se kosa preko noći osušila, ujutro više nema mnogo posla: Stilizujte kosu proizvodom za fiksiranje.

Valovita kosa

Takozvane morske lokne postići ćete peglom ili uvijačem za kosu ili uz pomoć starih, dobrih viklera. Ako posegnete za velikim viklerima, lokne će biti uistinu glamurozne. Ali prije uvijanja, pletenja ili namotavanja, kosa se treba pripremiti. To može početi već prilikom pranja, jer postoji mnogo šampona za valovitu kosu koji će kosi pružiti određenu težinu. Ko potom posegne za aparatima na struju, ne treba zaboraviti da zaštiti kosu. Tankoj kosi se preporučuje pjena za kosu koja već u sebi sadrži zaštitu od toplote.

Gotovim loknama potrebna je još samo fina dorada. U zavisnosti od strukture kose i tipa lokni bira se odgovarajući finiš. Za kosu kojoj je potreban volumen preporučuje se malo laka za kosu kao potpora loknama, za neposlušnu kosu proizvod protiv ispucalih vrhova. A ako želite trajne lokne, posavjetujte se sa frizerom na temu minival, jer on sad ponovo dolazi u modu.

Stajling uz pomoć toplote

Lokne i uvojci

Najbrža varijanta je uvijač za kosu. Što je uvijač deblji, lokne će biti veće. Za uvojke potreban vam je tanji uvijač. Za ovaj stajling uvija se pramen po pramen u pravcu dolje prema gore. Fiksirajte uz pomoć laka za kosu.

Valovita kosa

Paradoksalno, ali istinito: Valovita frizura najbolje uspijeva pomoću pegle za kosu. Prvo ispletite male pletenice, potom pređite peglom za kosu. Raspletite kosu i gotovo!

Stajling bez toplote

Lokne

Za uvojke je neophodno razdvojiti pramenove vlažne kose i uviti ih štapićima za uvijanje kose. Potom ostavite kosu da se osuši. Ova frizura najbolje će uspjeti, ukoliko prespavate sa štapićima u kosi te ih skinete sljedeće jutro.

Valovita kosa

Za velike i voluminozne valovite lokne pogodni su veliki vikleri. Posušite kosu peškirom i uvijte viklerima te ostavite da se kosa suši. I za ovaj postupak je bolje da prenoćite s viklerima u kosi, ukoliko vam oni ne smetaju dok spavate.

Stajling za prirodne lokne 

Ukoliko je vaša kosa prirodno valovita, to i dalje ne znači da će svaki dan sama od sebe izgledati savršeno. Često je stilizovanje valovite kose zahtjevnije nego namjensko uvijanje kose. Jer je valovita kosa često više suha nego što je to ravna kosa. Regenerator je u ovom slučaju odlična podloga, jer kosi pruža sjaj i istovremeno ublažava neposlušnost. Za stilizovanje se preporučuje puter za kosu ili krema za lokne, koji kosi pružaju strukturu, red, ali je istovremeno njeguju i sprečavaju pucanje. Ako želite sušiti kosu, nemojte to činiti pod visokim temperaturama, jer će to kosu ponovo isušiti.

Stajling za minival

Dugotrajne lokne moguće su samo pomoću hemijskog procesa transformacije kose – minivala. To, s druge strane, i nije tretman koji podrazumijeva njegovanje kose – jednako je štetan po kosu kao farbanje i blanš. Ipak, proizvodi za tretiranje kose su umnogome uznapredovali. Moderni minival ne šteti kosi u tolikoj mjeri, kako je to nekad bio slučaj. Ono što je sigurno jeste da ni u kom slučaju to ne trebate raditi na svoju ruku, već se treba posavjetovati sa stručnjakom.