Active Beauty
Smokey Eyes, ali nešto više cool: Sada šminkamo Smudged Eyes

Imamo uputstvo za Smudged Eyes, cool varijanta tehnike šminkanja očiju.

Smokey Eyes, ali nešto više cool: Sada šminkamo Smudged Eyes

Cool djevojke obratite pažnju: Smudged Eyes je novi Smokey Eyes koji nas čini ležernim. Po čemu se razlikuje od klasične varijante i na koji način do izražajno našminkanih očiju? Pročitajte u nastavku!

Oduvijek ste sanjale da svirate u rokerskom bendu i još uvijek slavite ležerni Grunge look? Onda ćete voljeti ovu cool varijantu Smokey Eyes. Smudged Eyes naglašava oči i pruža izražajni pogled á la Kate Moss 90tih. Ovisno od intenziteta boje i tehnike možete sami odlučiti koliko će biti „smudged“  –  nešto jači ili decentniji, pomalo razmazan efekt. Ovaj look je savršen i za ljubitelje glamuroznog make up-a. Vaše oči su ponekad osjetljive na make up? Ovi savjeti pomažu kod suznih očiju.

Po čemu se ova tehnika šminkanja razlikuje od Smokey Eyes? Trik je u tome da se radi o malo “divljoj” varijanti šminkanja. Smudged Eyes je šminkanje u crnim i sivim nijansama, kod nanošenja sjene za oči ne obraća se pažnja na preciznost i prelijevanje boja. Napomena: Ne zaboravite skinuti šminku prije spavanja!

Od Smokey Eyes do Smudged Eyes: U 4 koraka do Cool-Girl look-a

1. Stvorite konture

Pomoću crne olovke za oči iscrtajte rub oka – pritom ne zaboravite unutrašnje i vanjske uglove oka. Nemojte štediti, slobodno nanesite deblji sloj. Linija ne mora biti perfektna, jer ćete je kasnije svakako malo razmazati. Povucite liniju na donjem rubu oka.  Savjet: Ko želi želi nešto blaži izgled može za donji rub očnog kapka koristiti sivu olovku za oči.

2. Kreirajte Smokey look

Crnom olovkom povući liniju na gornjem dijelu očnog kapka, a  željeni intenzitet boje odredite sami. Liniju oko oka (ispod ruba trepavica) blago razmazati prema vanjskom dijelu kistom sve dok se linija ne postane blaža.  Pritom pazite da obrišete previše boje u blizini trepavica, jer za Smudged Eyes potrebno je malo jači sloj boje koji prema vanjskom dijelu oka može biti nešto blaži.

3. Nanesite boju

Ko je ljubitelj glamuroznog Smokey Eyes može posgenuti za sivo-crnom ili purpurnom paletom boja. Potrebno je nanijeti manju količinu sjene za oči preko cijelog očnog kapka. To  će vam dati dašak elegancije.

Savjet: Količinu sjene za oči možete skinuti pomoću čistog kista, ukoliko vam look djeluje previše strog.

4. Posljedni potez 

Kako biste upotpunili izgled potrebno je na trepavice nanijeti crnu maskaru za oči. Plus: Ne zaboravite oblikovati obrve. Ostali dio make up-a  trebao bi biti decentan. Nešto konture možete stvoriti pomoću rumenila ili bronzera, a usne bi trebale biti  u nude nijansama ili nanesite na njih malo sjaja.