Active Beauty
Zašto se volimo šminkati: Osam razloga

Zašto se onda toliko volimo šminkati? Jer olovka i ruž u život unose više boje i radosti.

Zašto se volimo šminkati: Osam razloga

Bez make up-a smo prelijepe, to uopće nije upitno. Zašto onda bez razmišljanja posežemo za rumenilom i ružem? Mi vam otkrivamo

Zašto se volimo šminkati

Lijepo postaje još ljepše

Dobar make up nas ne krije. Naprotiv, on naglašava ono što na sebi smatramo posebno lijepim. To može biti dramatični zamah trepavica, slatki nosić ili strastveni pogled: Uz nekoliko spretnih make up trikova jednostavno ćemo sebe zavoljeti još više.

Boja unosi radost

Sasvim iskreno: Svakodnevnica sama po sebi često zna biti siva. Protiv stalne monotonije ne postoji ništa bolje od šarene palete sjena. Već prilikom otvaranja naprosto nas ozari to veselje boja – i ono je zarazno. Malo pink ovdje, malo boje breskve ondje i život je već šareniji, raspoloženje bolje, a ten nekako svježiji. Da, sasvim je jednostavno.

Make up popravlja raspoloženje

Ako u ogledalu ugledamo odraz umora i neke tuge, zasigurno se i osjećamo tako kako se čini da izgledamo: iscrpljeno i nekako loše. Ali – i to je razlog zašto volimo make up – isto važi i obratno: Ako ugledamo rumenije jagodične kosti, sjajne oči i usne koje jednostavno blistaju veseljem boja, osjetit ćemo vatromet dobrog raspoloženja. A to je razlog zašto se posebno ujutro volimo šminkati – dobar make up djeluje efektnije od šoljice kafe.

Zašto make up čini seksi

Gotovo da i ne postoji gesta koja je u tolikoj mjeri strastvena kao žena, koja blago otvorenih usta nanosi ruž, potom usne pritisne jednu od drugu i uz samozadovoljni osmijeh pogleda u ogledalo. Make up čini seksi. I to ne samo jer nas puder, rumenilo i ostatak čine još ljepšima, već i što sam čin nanošenja make up-a pokazuje da vodimo računa o sebi. Naglašavamo naše kvalitete i pritom se osjećamo ugodno u našoj koži. A to znači biti zadovoljan sobom. Predivan osjećaj.

Jer nas čini snažnijima

Prvi utisak je vizuelni – to je činjenica. Stoga na poslu ili na prvom sastanku make up tom utisku može doprinijeti. Kada znamo da (zahvaljujući rumenilu, ružu i maskari) dobro izgledamo, nastupamo samopouzdanije i osvajamo osobu nasuprot nas u rekordnom vremenu. Make up nas čini snažnijima – i to ne samo optički, već prije svega mentalno!

Moje novo ja: Zašto uz make up možemo otkriti nove strane sebe

Jarko crveni ruž i tamni Smokey Eyes make up govore sasvim drugim jezikom od rumenila u obrazima i nude usana. Make up postavlja signale. I to takve signale za koje smo u trenutku raspoloženi. Neovisno da li želimo biti ozbiljna poslovna dama, nevinašce ili divlja hippie djevojka: Uz odgovarajući make up možete se predstaviti kako god to poželite; jednostavno, brzo i prelijepo.

Isprobati drugačije je uzbudljivo

Moderni make up nudi različite mogućnosti kada su u pitanju fascinantne konzistencije, pametne tehnologije i magični efekti. Od highlightera koji će učiniti da naš ten zablista pa sve do genijalnih tekstura make up podloge koja u trenu prekriva bore, ožiljke i bubuljice: Jednostavno je zabavno eksperimentisati s različitim proizvodima. Zašto i ne: Make up je, ipak, luksuz koji nije neophodan za život, ali ga definitivno čini ljepšim.

Jer nam godi

Make up popravlja raspoloženje. Iako je tako, kada smo u brigama često si ne uzimamo dovoljno vremena za intenzivni make up na očima ili šarene konture na usnama. Raskošni make up si priuštimo onda kada smo ionako dobrog raspoloženja i kada imamo vremena i želju da si učinimo nešto lijepo. A upravo je to poenta: Učinite si nešto dobro i lijepo. Uljepšajte si dan uz savršeni ruž na usnama. Jer čemu služi život (i make up), ako ne da budemo sretni!