Active Beauty
Slow sex: ovako iznova otkrijte svog partnera!

Let’s get it on!

Slow sex: ovako iznova otkrijte svog partnera!

Sve što bi ometalo skriveno je i zabranjeno u spavaćoj sobi. Puna pažnja je na vama i vašem partneru. Kako bismo čim više postigli svoj cilj, sada ubacujemo u sporiju brzinu i sa slow sex radimo i manje u krevetu.
Knjiga „Slow sex – pronađite vrijeme za ljubav“ (Integral Verlag) autorice Diane Richardson ima poticajna razmišljanja za naš seksualni život, analogno pokretu slow food, koji ponovno raspiruje strast u vezama koje su zamrle.

Slow sex – odmaknite se od ideje nužnih performansi

Ideji o performansu nije mjesto u krevetu tokom sporog seksa! U svakodnevnom radnom životu cijeli smo dan pred izazovima: ciljeve treba postići, a popise obaveza obraditi što je brže moguće. Stoga smo jako usmjereni na učinkovitost tokom dana. I nakon posla važno je iz dana izvući što više. Važno je obaviti poslove prije nego što se trgovine zatvore ili trenirati za sljedeći maraton prije nego što padne mrak. Svako ko cijeli dan vodi utrku s vremenom obično se navečer teško prebaci na sporiji, seksi način.

Pritisak za performansama i bezvoljnost

Muškarci su često pod velikim pritiskom da tokom seksa moraju imati vrhunske performanse. Naravno da žele zadovoljiti svoju partnericu i dovesti je do orgazma. Strah od neuspjeha i stres mogu dovesti do erektilne disfunkcije. Žene su često pod stresom sa svojom brigom o porodici i također se osjećaju pod pritiskom da budu raspoložene za erotiku, iako su trenutno bezvoljne. Tu nastupa slow sex! Slow sex nije usmjeren na određeni cilj poput vrhunca ili savršenog zavođenja. Radi se o osjećanju i otkrivanju drugoga bez ikakve skrivene namjere.

Uz slow sex izađite iz rutine

Dugogodišnjim parovima seks se s vremenom uvuče u rutinu. Tačno poznajete partnerove erogene zone, znate što dovodi do željenog uzbuđenja i u kratkom vremenu postižete vrhunac (gotovo kao uputstvo korak po korak). Seks tada ima gotovo nešto funkcionalno, rutinu koju slijedi prije nego što se vrati u dnevnu rutinu. Kad im je dosadno, neki parovi pokušavaju stvoriti više uzbuđenja u krevetu s igračkama za seks, igranjem uloga i slično. Slow sex je protupokret ovome - ne radi se o dobivanju još veće stimulacije izvana u krevet, već o potpunom fokusiranju na drugu osobu.

Isključite se i osigurajte seksi atmosferu

Dječije igračke su uokolo pobacane, svekrva stalno zove, a laptop je u društvu radnih dokumenata za stolićem uz kauč. Tako se ne stvara romantično raspoloženje. Odvojite vrijeme za stvaranje odgovarajućeg ambijenta i uklonite sve iz svog vidnog polja što vam uzrokuje stres. Izvori smetnji poput pametnih telefona i televizora neka budu isključeni. Također planirajte iznimno dugo vrijeme za vas dvoje, tako da se stvarno možete prepustiti polaganom seksu. Jedan dodatni savjet: pokušajte češće koristiti digitalnu detoksikaciju u svojoj vezi. Kada je manja vanjska stimulacija, to dovodi do mnogo više vremena zajedničkog maženja. Ovo je također važan čimbenik slow seksa: umjesto phubbinga radi se o potpunoj koncentraciji na drugu osobu i stvarnoj prisutnosti.

Pažnja i senzualna percepcija

Jednostavna usporedba: gladni ste i brzo proždirete nekvalitetnu brzu hranu. Ali jeste li nakon toga stvarno siti? Možda. U svakom slučaju niste se hranili održivo. Kako bi nas seks doista ispunio, seks na brzaka nije rješenje. S druge strane, slow sex se fokusira na senzualnu percepciju, slično kao da odvojite vrijeme za dobar obrok i uživate u njemu svim svojim osjetilima. Takvo iskustvo će vas mnogo više zadovoljiti i dulje potrajati.
Osim svjesne koncentracije na svaki pojedinačni fizički dodir, prema Diani Richardson, radi se i o povezivanju s partnerom. Dobar početak može biti masaža partnera senzualnim uljem za masažu. Biti prisutan u trenutku - ovo također funkcionira kada masturbirate, kako biste nastavili iznova otkrivati ​​vlastito tijelo. Uostalom, ko kaže da se slow sex ne može odvijati i kao solo seks?

Najbolji položaj za slow sex

Ako se pitate koji je položaj najbolji za slow sex, zastanite na trenutak. Ponovo želite još jedan vodič za postizanje najboljih rezultata u seksu. Prepustite se svom partneru, osjetite što vam je oboma ugodno i prije svega pobrinite se da možete zadržati položaj dugo vremena bez ikakvih problema. Izravan kontakt očima također je jako lijep za uspostavljanje zajedničke povezanosti, a ne samo za povezivanje na fizičkoj razini. Nema nikakvih obaveza, sami dogovorite zajedničke igre u krevetu na način koji vam oboje trenutno odgovara. Ne zaboravite pritom da se nakon toga ne vraćate odmah svojoj svakodnevnoj rutini, odvojite vrijeme da se svjesno oprostite od tog vremena i prijeđete na dan koji vam je, nadamo se, usporen.

Evo još savjeta za veću želju i stvarno dobar seks.