Active Beauty
Muška njega: 4 savjeta za muškarca u kućnom spa

Program njege

Muška njega: 4 savjeta za muškarca u kućnom spa

Hladan, suh grijani zrak i britvica - niske temperature štete svačijoj koži, čak i koži „jačeg“ spola. U međuvremenu mnogi muškarci provode jednako mnogo vremena u kupatilu kao i žene i raduju se ponekom savjetu za opuštanje. Nije ni čudo: uz dobru njegu može se i dobro opustiti.
Muškarci i žene imaju različitu kožu i stoga im je potrebna različita njega. Kod žena hormon estrogen ima veliku ulogu i iako koža proizvodi manje loja nego muška, ne treba joj nužno masna njega. Muška njega se pak s druge strane treba prilagoditi individualnim potrebama muškarca. Koža muškaraca je većinom masnija i proizvodi više loja. Razlog tomu je spolni hormon testosteron. Zbog njega se koža teže isušuje nego ženska i mora se ciljano drugačije njegovati. Pomoću ovih savjeta za pravilnu mušku njegu muškarci će naučiti što je važno kod njege i da izdašan ritual njege može biti i selface.
 

Kod muške njege su važne ove 4 stvari:

 

Savjet 1: Čišćenje lica jednom tjedno

I muška koža je zahvalna na konsekventnom čišćenju lica i muškoj njezi prilagođenoj tipu kože. Kako bi se koža održala svježom i kako bi se uklonile nečistoće, preporučuje se da se koža jednom tjedno tretira s pilingom. Na taj će se način koža osvježiti i ujedno ugodno masirati –  win-win za tijelo i duh! Piling možete i samostalno izraditi s nekoliko sastojaka na primjer od limunovog soka i soli ili sa smeđim šećerom i maslinovim uljem za suhu kožu. Dakle, sve miješajte dok ne nastane pasta. Nju nanesite na vlažno lice, lagano umasirajte i pustite da djeluje nekoliko minuta i isperite mlakom vodom. Važno: kožu je nakon pilinga potrebno namazati kremom.
 

Savjet 2: Koristite pravu kremu

Muška kozmetika: Ako kupatilo dijelite s osobom koja je već dobro opremljena, načelno se možete poslužiti kremama svoje odabranice. Ali samo ako oboje imate isti tip kože. Budući da muška koža većinom proizvodi više masti, dakle loja, muškarci kod muške njege ne bi trebali koristiti bogate masne kreme, već radije lakše formulacije hidratantnih krema.
 

Savjet 3: Čišćenje brade, rezanje, mazanje uljem

Ak muškarac ima bradu, trodnevnu, brkove ili punu bradu: dlake na licu žele njegu. Za njegu brade postoje u međuvremenu više proizvoda nego klubova u nogometnoj Bundesligi. Pritom prava njega ovisi o tipu kože i bradi. U temeljnu opremu ulazi njegujuće ulje za bradu koje duljim dlakama prije svega daje sjaj i škare za bradu za dorezivanje kontura. Ljubitelji pune brade oprez: i dlake na licu se moraju redovito čistiti. Posebni šamponi za bradu uklanjaju suhu kožu ispod brade, bodljikave dlake čine nježnijima i njeguju kožu. Ovako funkcionira muška njega!
 

Savjet 4: Depilacija da ili ne?

I ostatak tijela se uključuje u program njege. Kod dlaka na tijelu ne mora se slijediti neki specijalni trend. Rezati ili uklanjati dlake voskom? To je prepušteno osobnom ukusu svakog muškarca. U tom se pogledu muška njega posve individualno prilagođava prema muškarcu. No: ako netko želi ukloniti dlake na tijelu ispod pazuha ispod pazuha ili u intimnom području, to može jednostavno napraviti s depilacijskom kremom pod tušem tijekom tjednog spa programa (prethodno isprobajte kremu na maloj površini kože!). Savjet: dok ona djeluje, možete se posvetiti i rukama i stopalima. Za dosadne dlake na leđima postoje neke učinkovite mogućnosti kako bi se to krzno trajno uklonilo.

 

Muška njega: naši omiljeni proizvodi

Masaža za muškarca

Balea MEN Fresh piling gel za pranje lica

Kupi sada u dm online shopu

Nježan tip

Balea MEN Fresh 24h hidrantantna krema za lice

Kupi sada u dm online shopu

Pomada za kosu i bradu

Balea MAN Krema 2u1 za bradu i kosu

Kupi sada u dm online shopu

Za osjetljivu kožu

alverde Sensitiv balzam poslije brijanja

Kupi sada u dm online shopu