Active Beauty
Sredstva za jačanje imuniteta: proizvodi za prevenciju prehlade

Snaga prirode

Sredstva za jačanje imuniteta: proizvodi za prevenciju prehlade

Posebno na početku sezone prehlada, kašalj, curenje iz nosa, grlobolje i infekcije slične gripi kruže vrtićima, školama i radnim mjestom. Kako bismo spriječili patogene da se udomaće u našim tijelima, sada se oslanjamo na sredstva za jačanje imuniteta zahvaljujući kojima možemo izbjeći prehlade. Ovim biljnim aktivnim sastojcima možete se dobro naoružati protiv zaraznih bolesti.

Ovih sedam sredstava za jačanje imuniteta mogu pomoći u prevenciji prehlade:

Prehlade su dosadne i neugodne. Čim ih dobijemo, želimo ih se što prije riješiti i osjećati se bolje uz kućne lijekove za prehladu. Kako bi spriječili pojavu infekcije, ova sredstva za jačanje imuniteta mogu imati potporni efekat:

1. Jačanje imuniteta: brusnica

Crvene bobice iz Kanade prave su vitaminske bombe. Uz sve to, njihov visok sadržaj vitamina C jača naš imunološki sistem. Brusnice također potiču tjelesnu proizvodnju protuupalne acetilsalicilne kiseline.

Dodatni savjet: na dm-drogeriemarkt.ba postoji veliki izbor proizvoda s vitaminom C te proizvoda s brusnicom.

2. Jačanje imuniteta: kurkuma

Žuti prah je snažan antioksidans i štiti od slobodnih radikala i drugih negativnih utjecaja iz okoline koji slabe naš imunološki sistem. Proteini sadržani u kurkumi mogu podržati imunološki sistem tijela i spriječiti infekcije.


3. Jačanje imuniteta: korijenje pelargonije

Pelargonije su oduvijek bile prirodni lijek za respiratorne infekcije kao što je akutni bronhitis, ali i za upaljene sinuse. Osušeni korijeni biljke sadrže antibakterijske i antivirusne sastojke, a također su i ekspektoransi (sredstva za olakšavanje iskašljavanja).

4. Jačanje imuniteta: moringa

Čudesno drvo, kako još nazivaju moringu, smatra se jednom od nutritivno najbogatijih biljaka na svijetu. Sadrži željezo, kalcij, kalij, magnezij, vitamine C, A, E, vitamine B skupine i antioksidanse koji podržavaju imunološki sistem i mogu djelovati protuupalno.

5. Jačanje imuniteta: pasji trn

Narandžasto divlje voće sadrži više vitamina C od većine agruma, zbog čega se male bobice nazivaju i "limunima sjevera". Vitamin C i cink u pasjem trnu štite od prehlade i pospješuju zacjeljivanje rana.

6. Jačanje imuniteta: đumbir

Gingerol, ljuta tvar koja đumbiru daje tipičan začin, ima sličan učinak kao aspirin. Đumbir je također bogat eteričnim uljima, a koristi se kod oboljenja od gripe te upale grla i grlobolje.

7. Jačanje imuniteta: spirulina

Spriulina, također poznata kao mikro- ili plavo-zelena alga, bogata je željezom, hlorofilom i beta-karotenom. Spirulina se također smatra dobrim izvorom biljnih proteina. Pigment u algi djeluje antioksidativno i jača imunološki sistem.

A kako da svoj imunitet dodatno boostate u kućnoj radinosti, pogledajte na: Vitaminski boosteri kod kuće | dm Bosna i Hercegovina (dm-drogeriemarkt.ba).