Active Beauty
12 dobrih odluka za zaštitu klime

To-do lista: 12 jednostavnih stvari koje svako može učiniti.

12 dobrih odluka za zaštitu klime

1. Preći na drvo.
Mnoge stvari od plastike mogu se zamijeniti jednako kvalitetnim – čak i boljim – varijantama od prirodnih materijala. alverde četkica za zube od drveta posjeduje ručku od 100% bukovine i temeljito čisti čekinjem od održivih resursa.

2. Zamijeniti odjeću.
Novo ne mora uvijek biti novo. Zamijenite odjeću za istovjetnu sa vašim prijateljima.

3. Uštedjeti posude.
Neovisno da li se radi o sapunu ili proizvodima – uvijek su bolje alternative koje se ponovo mogu puniti. Na taj način se štedi materijal.

4. Sakupljati otpad.
Naredni World Cleanup Day održat će se 19.09.2020. Osloboditi šume od plastike možemo i ranije. Prilikom šetnje jednostavno ponesite veliku vreću – i krenite!

5. Ostati u duhu održivog razvoja.
Mjesečna higijena nikada nije bila održivija nego sa Intima+ menstrualnim čašicama koje se nakon čišćenja iznova mogu upotrijebiti.

6. Potrošiti namirnice.
Neovisno da li s prijateljima, susjedima ili s nepoznatim osobama – podjela hrane nije samo društveno korisna, već i održiva. Posebno za vrijeme praznika.

7. Ulagati u okoliš.
Pomoću različitih organizacija svakodnevno možemo ulagati u obnovu i očuvanje okoliša.

8. Odustati od plastičnih vrećica.
Jedna za jabuke, druga za paradajz, treća za banane. Zašto? Uz cekere i papirne vreće namirnice se održivo odnose do doma.

9. Kupovati zelene proizvode.
Green Brands podrazumijeva marke proizvoda koji umnogome doprinose zaštiti okoliša, prirode i klime. Proizvodi alverde prirodne kozmetike i dmBio proizvodi označeni su ovim žigom.

10. Razmisliti o održivom načinu kretanja.
Posegnite za eko biciklima, romobilima ili koristite tramvaj. I on ne šteti okolišu.

11. Uživati u povrću.
Redukovanim korištenjem proizvoda životinjskog porijekla redukuje se i emisija staklenika. Veganski i vegetarijanski kursevi kuhanja olakšat će uživanje u prirodnim proizvodima.

12. Romantične kupke.
Parovi koji se kupaju u dvoje uživaju u zajedničkim trenucima opuštanja, a pritom štede vodu. Savjet: Svjećice i muzika ne smiju nedostajati!