Active Beauty
No-Make up Look: Lijepa bez šminke?

Zar ne možemo bez šminke? Zato, istražimo no make up trend.

No-Make up Look: Lijepa bez šminke?

Da, jutarnje spremanje mora ići brzo. No, mnogim je ženama šminkanje dio jutarnje rutine poput tuširanja i pranja zuba. Od brze verzije s puderom i maskarom do punog programa koji uključuje umjetne trepavice, rumenilo, ruž – neki se osjećaju gotovo goli bez šminke.

No Make up pokret

Ali vremena se i trendovi se mijenjaju. Nastaje no make up pokret. Sve više ljudi pokazuje se bez šminke i inspirišu druge da se odreknu jutarnjeg hvatanja za puder, maskaru i slično. Sada na Instagramu ima preko 18 miliona slika sa hashtagom #nomakeup. To pokazuje da se ne radi samo o tome da se ne šminkamo i volimo prirodni look, nego i o slobodi ne priklanjati se društvenim normama i očekivanjima drugih.

Sjaj iznutra

Mnoge će sad reći: „Pa kad bih izgledala kao Alicia Keys ne bi mi ni trebala šminka.“ Ali daleko od Instagrama, poznajemo svi one žene koje svojim prirodnim sjajem imaju moć da privuku druge oko sebe, bez  trunke šminke. Hedi Quast, psihoterapeut kaže: “Osnovni preduslov za pozitivnu karizmu je samoprihvaćanje.” Samo onaj koji sebe prihvata onakvim kakvim jeste i stoji iza svoje individualnosti, zrači samopouzdanjem. Aura nema nikakve veze sa savršenim izgledom. „Pokušajte da naučite da volite i prihvatate nesavršenstvo. Jedinstveni ste i posebni. I dobro je što postojite! ”

Sjaj izvana

Sa porastom dobi i gubitkom elastičnosti kože gubi se polako i njen sjaj. „Ali kod kuće možete puno toga učiniti“, objašnjava dr. Lesanka Mickel, bečki dermatolog. To uključuje njegu prilagođenu tipu kože i osiguravanje odgovarajuće zaštite od UV zraka. Sada su temperature u porastu, iskoriste to za duge šetnje. Jer kretanje ili vježbanje na svježem zraku uvijek stavlja osmijeh na Vaše usne. A onda sjaj dolazi praktično sam od sebe. Vaše lice blista, Vaša koja sija.

 

Beauty trikovi za prirodan sjaj i no make up osjećaj

Prirodni look je uvijek najljepši. Odlučimo se danas bez šminke izaći iz kuće. Ovi trikovi pomoći će Vam da i bez šminke izgledate lijepo.

  1. Suncem obasjani tokom noći

Malo sunca ten odmah čini svježijim, ravnomjernijim i sretnijim. To je tako jednostavno: samo pomiješajte malu kapljicu kreme za samotamnjenje u svakodnevnu noćnu njegu i probudite se sljedećeg jutra s tenom iz snova.

  1. Trepavice s WOW efektom

Ne morate koristiti maskaru da biste postigli zapanjujući pogled i pune trepavice. Za više sjaja dovoljno ih je pažljivo oblikovati pomoću uvijača za trepavice. Savjet za više postojanosti: Ako prethodno pažljivo zagrijavate uvijač fenom, trepavica će duže ostati uvijene i oblikovane. Farbanje trepavice može zamijeniti maskaru. Trepavice će izgledati upečatljivo ali prirodno

  1. Sjaj za više blistavosti

Za ten koji izgleda svježe i zdravo potrebno Vam je samo malo vazelina. Jednostavno, malo vazelina nanesite na jagodične kosti, po dužini nosa i ispod lukova obrva. Sjajni efekt vazelina reflektuje svjetlost i ten će zablistati.

  1. Svježina i njega

Termalne vodice ili sprejevi su ultimativno tajno oružje kada su upitanju svjež ten i lice bez make up-a. Oni koži vraćaju vlažnost koju gubimo tokom dana prirodnim isparavanjem. Stalno snadbijevanje vlagom čini da ten izgleda njegovano, ispunjeno i vitalno. Dodatni sastojci za njegu su pravi bonus za kožu.