Active Beauty
Praznični make up: Ova 3 look-a uvijek funkcionišu

Tokom praznika može biti i nešto izraženiji! Ovo su make up trikovi sezone.

Praznični make up: Ova 3 look-a uvijek funkcionišu

Upravo nakon izazovne godine kao što je bila prethodna potrebna nam je dodatna porcija sjaja za praznike. Nikakav problem s ovim glamuroznim make up-om.

Svake godine se za vrijeme praznika posebno potrudimo oko našeg outfita, ali i oko odgovarajućeg glamuroznog make up-a. Isto to činimo i ove godine, jer smatramo da okupljanje u krugu najbližih ne treba biti razlog da se ne počastimo daškom glamura kada je u pitanju make up.

Glamurozni make up, samo naprijed! Ovo su tri provjerena trenda

  1. Mračni make up za oči

Tamni make up za oči je poput male crne haljine koju svi trebamo da imamo. Tu je neizostavni klasični Smokey-Eye, ali i čisti crni tuš za oči može biti svestran. Ove godine su također u trendu: Smudged Eyes.

Nebitno za koju opciju da se odlučite tokom praznika garantujemo zavodljive poglede. Kako bi sve ostalo na svom mjestu potrebno je prije svega nanijeti podlogu za sjenu za oči.

  1. Crvene usne

Praznici bez crvenih usana? Nema šanse! Sjaji ili mat izgled usana: Crveni ruž je neizostavan tokom praznika. A crvena boja je idealno rješenje i za brzi make up i elegantan izgled.

Ko želi malo razonode može za prazničnu svečanost odabrati novu varijantu koja je u trendu sa laganom roze nijansom.

  1. Highlighter

Blistajte! Svjetlucavi highlighteri će upotpuniti glamurozni make up. Kod velikog izbora smo u dilemi šta odabrati:

Blagi sjaj ili puno blještavilo? Zlatna ili roze nijansa? Make up u roze nijansama je savršen izbor. Zlatna roze nijansa čak i bogato nanesena kao highlighter ili sjena za oči daje decentan i harmoničan izgled.

Čak i kod sastava highlightera se za svakoga može ponešto pronaći: Tečni highlighter se fino stapa s kožom i pruža prirodan finish. Pudrasti odnosno kameni highlighter je dobro pigmentiran i služi za woow efekt.

Savjet: Savršen sjaj? Dobra podloga je pola posla, jer samo njegovana i dobro hidrirana koža može da blista. Imamo najbolje trikove za to.