Oplemenjivanje boje glossingom

Osvježavanje boje kose glossingom? Da, molim! Plava kosa često dobija neuglednu narandžastu ili žutu nijansu. Glossing je neutralizira i rezultat je lijepa, hladna plava. Ali ne profitiraju samo osobe plave kose od korištenja glossing u frizerskom salonu. „Glossing traje do dvanaest pranja i osigurava bogat odsjaj boje čak i kod bakrenih, crvenih i smeđih tonova“, objašnjava Susanne Forobosko, trenerica kvaliteta za dm frizerke i frizere.

 

S ovim proizvodima ćete pojačati boju kosu kod kuće

Naravno, boju kose možete osvježiti i kod kuće. To je lako učiniti s pigmentiranim regeneratorima, maskama, color wash šamponima ili šamponima u boji. Forobosko naglašava da kod ovih proizvoda uvijek treba paziti na odabir boje i koristiti isključivo proizvode koji su ekskluzivni za frizere. U suprotnom može doći do neželjenih rezultata boje. Kod kuće također možete uraditi nešto protiv neželjene žute nijanse. Tu na scenu stupa silver šampon. „Čak i prirodno bijela kosa dobija visoki sjaj“, kaže Forobosko.

Za optimalan rezultat boje ekspertica za boju kose savjetuje izmjenjivanje pranja boje šamponom u boji i silver šamponom te kombiniranje silver šampona sa šamponom za intenzivnu njegu.